Najnovšie hodinky od Samsungu ponúkajú výbornú kombináciu fitness a inteligentných funkcií.

Hodinky Samsung Galaxy Watch Active2 sú určené každému, kto preferuje kompaktnejšie inteligentné hodinky a od tohto zariadenia vyžaduje nielen pokročilé sledovanie aktivity, ale aj nadštandardné inteligentné funkcie.

Väčšina inteligentných hodiniek pre systém Android totiž iba zobrazuje notifikácie – často s veľmi obmedzenými možnosťami reagovať na ne a tam ich funkcie prepojenia s telefónom končia. Galaxy Watch Active2 však ponúkajú používateľský zážitok, ktorý sa v rámci platformy Android najviac približuje prepojeniu hodiniek Apple Watch s iPhonom.

Galaxy Watch Active2 obsahujú viacero praktických systémových aplikácií, ako sú pripomienky či kalendár, možnosť odpisovať na správy a tiež aj podporu aplikácií tretích strán. Hodinky dostali do výbavy aj digitálnu lunetu, čo je funkcia, ktorou sa odlišujú od zvyšku hodiniek na trhu. Luneta umožňuje ovládať hodinky pomocou dotykového rámika okolo displeja. Je to pohodlné a praktické riešenie.

V tomto článku sa však chceme venovať 6 najlepším športovým funkciám týchto hodiniek, takže poďme na to.

Samsung Galaxy Watch Active2

Samsung Galaxy Watch Active2

Motivujú k aktívnejšiemu životu

Galaxy Watch Active2 ponúkajú širokú plejádu softvérových ciferníkov, vďaka ktorým si môžete prispôsobiť ich dizajn aktuálnej nálade alebo situácii.

My sme v redakcii preferovali fitness ciferník, ktorý zobrazuje okrem aktuálneho času aj aktuálny tep používateľa, počasie, tlak a trojfarebné srdce. Toto srdce definuje váš denný cieľ, ktorý pozostáva zo spálenia určitého počtu kalórií, splnenia zadaného počtu minút aktivity a tiež aj z takzvaných aktívnych hodín.

Za aktívnu hodinu sa považuje tá hodina, v rámci ktorej sa aspoň chvíľu prechádzate alebo vykonáte nejakú fyzickú činnosť. Jednoducho, cieľom je, aby ste nesedeli na zadku pred počítačom 4 hodiny vkuse, ale aby ste sa každú hodinu prešli aspoň na pár sekúnd.

Hodinky sledujú aj váš denný cieľ z hľadiska počtu prejdených krokov, avšak hlavnou motiváciou k aktívnejšiemu životu je plnenie vyššie uvedených troch cieľov. Po ich splnení vás hodinky odmenia krásnou animáciou.

Je to dôvod k väčšej aktivite? Pravdepodobne nie, aktívnejšie žiť musíte chcieť sami, avšak krajšiu vizualizáciu splnenia denného cieľa nenájdete v žiadnych iných hodinkách.

Samsung Galaxy Watch Active2

Samsung Galaxy Watch Active2 majú najkrajšiu animáciu za splnenie denného cieľa

Monitorujú 39 cvičení a to aj automaticky

Plnenie denných cieľov aktivity ocenia všetci používatelia. Tí športovo viac založení využijú naplno aj monitorovanie rôznych typov cvičenia. Galaxy Watch Active2 dokážu monitorovať až 39 rôznych typov cvičenia – či už ide o beh, plávanie alebo o špecifické cvičenia, ako sú drepy, joga či tlaky na plecia.

V prípade špecifických cvičení je potrebné zapnúť monitorovanie manuálne. Hodinky však dokážu cvičenie rozpoznať aj automaticky a začať ho zaznamenávať. Týka sa to najmä pohybových cvičení, ako je beh, chôdza, bicyklovanie či plávanie. Vďaka tejto funkcii sa tak zaznamená vaše cvičenie aj v prípade, že si zabudnete zapnúť jeho sledovanie.

A Samsung Galaxy Watch Active2 ponúkajú aj funkciu automatickej pauzy, takže v prípade krátkeho oddychu nemusíte pozastaviť sledovanie cvičenia manuálne – vykoná sa to automaticky.

Samsung Galaxy Watch Active2

Samsung Galaxy Watch Active2 monitorujú až 39 cvičení. Tie najčastejšie používané si môžete pridať do rýchlej voľby

Budú vás trénovať pri behaní

Galaxy Watch Active2 vás naučia behať. Sú vybavené GPS senzorom, takže majú presný prehľad o tom, ako rýchlo sa pohybujete a na základe toho vám dajú v reálnom čase spätnú väzbu.

Túto funkciu sme si počas testovania obľúbili. K hodinkám sme pripojili slúchadlá, aby sme počúvali hudbu, ktorú sme si uložili do hodiniek. V ponuke tréningov sme si vybrali bežeckého trénera a zvolili si jeden zo siedmych programov. K dispozícii sú programy, ktoré sú zamerané na trénovanie vytrvalosti, spaľovanie tukov atď.

Bežecký tréner v hodinkách nás následne zvukovými povelmi priamo cez pripojené slúchadlá informoval o tom, ako rýchlo máme behať, či máme spomaliť alebo zrýchliť, aký je náš tep a poskytoval aj ďalšie informácie. Nakoľko nám tieto informácie hovoril, nemuseli sme sa dívať na hodinky a mohli sme sa plne sústrediť na beh.

Samsung Galaxy Watch Active2

Funkciu bežeckého trénera sme si obľúbili a pravidelne využívali

Pri športovaní nebudete potrebovať telefón

Samsung Galaxy Watch Active2 sa na Slovensku predávajú v 44 mm a 40 mm verzii. K dispozícii je tiež verzia s podporou LTE pripojenia cez eSIM. Tú má v ponuke operátor Orange, ide o 44 mm model.

Galaxy Watch Active2 v tejto verzii nahradia aj váš telefón, takže ho nebudete potrebovať nosiť so sebou pri cvičení či behaní. Prípadné telefonické hovory vykonáte priamo cez hodinky, ktoré sú vďaka eSIM karte samostatným zariadením na telefonovanie.

Podpora LTE cez eSIM vám tiež umožní pripojenie do internetu a streamovanie hudby alebo vykonávanie ďalších aktivít, ktoré vyžadujú internet.

Samsung Galaxy Watch Active2

Samsung Galaxy Watch Active2

Ponúkajú množstvo aplikácií tretích strán, ktoré využijete pri športovaní

Galaxy Watch Active2 potešia bohatou ponukou aplikácií tretích strán. V redakcii sme počas testovania používali najmä Spotify a Outlook – v prípade Spotify je k dispozícii aj podpora pre offline režim a sťahovanie pesničiek do hodiniek.

V obchode s aplikáciami však nájdete aj služby Endomondo, Swim.com, Strava, MyFitnessPal, C25K, Golf Navi Pro, Smart Caddie a ďalšie. Tieto aplikácie by mali vyhovieť aj vašim špecifickým požiadavkám, ako je práve prepojenie aktivít so Stravou či monitorovanie golfu.

Samsung Galaxy Watch Active2

Spotify je jedna z aplikácií tretích strán, ktoré pravdepodobne využijete

Sledujú váš stres a naučia vás správne dýchať

Hodinky od Samsungu sledujú a analyzujú aj váš spánok a merajú stres. Pre tento účel je určená samostatná aplikácia, ktorú je možné kedykoľvek využiť a získať údaj o tom, ako moc ste v strese.

V redakcii sme za posledné obdobie testovali viacero hodiniek s funkciou merania stresu, avšak údaje zo Samsung Galaxy Watch Active2 sa nám zdali najviac zodpovedajúce realite.

Samozrejme, to že ste v strese, pravdepodobne viete aj sami a nepotrebujete hodinky na to, aby ste si to potvrdili. V takomto prípade vám však môže pomôcť dychové cvičenie, ktoré je v hodinkách zabudované s cieľom, aby ste sa uvoľnili a zbavili napätia.

Verdikt

Samsung Galaxy Watch Active2 sú výborné športové hodinky, ktorých pridanú hodnotu vidíme najmä v pokročilých inteligentných funkciách a bohatších možnostiach prepojenia s telefónom.

Hodinky majú vo výbave aj ďalšie funkcie, ktoré zatiaľ nefungujú a to je meranie EKG a detekcia pádu. Tieto funkcie by mali byť sprístupnené vo vybraných trhoch v prvom kvartáli 2020.

Cena: od 299 eur

Zapožičal: Samsung

Produktové fotografie: Ondrej Macko

Technické špecifikácie:

Samsung Galaxy Watch Active2, 44 mm
Typ a veľkost displeja1,4″, Super AMOLED, 360 × 360 px
Automatické / manuálne monitorovanie aktivityÁno / áno
Barometer / GPSÁno / áno
Odolnosť voči vode5 ATM + IP68
NFC platbyNie
Výdrž batérieAž 3 dni
Extra funkcieÚložisko na hudbu, Spotify, EKG a detekcia pádu (zatiaľ nefunguje), telefonovanie cez Bluetooth, bežecký tréning, zvukové povely

Prečítajte si aj:

Zlepší sa vám kondícia a schudnete so smart hodinkami Galaxy Watch Active? (recenzia)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit