Základné šablóny toho veľa neumožňujú a tak je potrebný zásah do registrov.

V tomto prípade je najlepší spôsob ponechať danú aktivitu na špecializovanom programe. Ten má definované, aké kľúče a hodnoty treba upraviť a vy tak nespravíte chybu. Program Classic Color Panel prefarbí váš systém od základu.

Pri prvom spustení odporúčame vytvoriť zálohu registrov a súbor uložiť. Ide o súbor s príponou REG. Keď si v programe vytvoríte zmeny, ktoré nebudete vedieť vrátiť späť, použijete tento súbor. Stačí ho dvojklikom importovať do registrov a jednotlivé hodnoty sa prepíšu na tie, ktoré ste mali v čase vytvárania zálohy, teda tohto súboru.

Následne si môžete vyberať farby pre jednotlivé ovládacie prvky. Ich názvy vychádzajú z názvov použitých v programovacích rozhraniach a mnohí ich poznáte. Názvy však stále vychádzajú z charakteristického pomenovania, aké prvky sa menia.

Možno vás prekvapí, koľko vlastností len v oblasti farieb sa dá nastavovať pre ovládacie prvky rozhrania systému. Program podporuje ukladanie profilov a môžete si tak uložiť až 4 vlastné profily a potom sa medzi nimi prepínať.

Po každej zmene nezabudnite ťuknúť na položku hlavného menu s názvom Apply [Now]. Profilov ale môžete mať viac, stačí si z menu vybrať položku Export Registry. Každá zapísaná zmena sa dá uložiť do samostatného REG súboru. Na prepínanie farebných nastavení potom nebudete program potrebovať.

classic color panel

Prečítajte si aj:

Ako sa zbaviť notifikácií vo Windows 10?

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.