Pre čínsky trh boli predstavené pred mesiacom.

Amazfit oficiálne oznámil dostupnosť inteligentných hodiniek GTR 2 a GTS 2 pre Európu a Ameriku. Oba modely ponúkajú pokročilé funkcie na monitorovanie zdravia a aktivity a odlišujú sa najmä dizajnom.

Amazfit GTS 2 majú obdĺžnikový AMOLED displej s uhlopriečkou 1,65 palca. GTR 2 ponúkajú okrúhly displej s uhlopriečkou 1,39 palca a budú dostupné v hliníkovej športovej edícii so silikónovým remienkom a v klasickej edícii s konštrukciou z ocele a koženým remienkom.

Obdĺžnikové GTS 2 pripomínajú dizajnom hodinky Apple Watch a ponúkajú výdrž batérie na úrovni 1 týždňa, resp. 20 dní v šetriacom režime. Okrúhle GTR 2 s dizajnom tradičným hodiniek majú výdrž 2 týždne v rámci bežného používania, resp. 38 dní v šetriacom režime.

Oba modely majú snímač tepu, akcelerometer, gyroskop, senzor tlaku ovzdušia a tiež aj senzor osvetlenia. Vo výbave je tiež GPS a GLONASS a takisto odolnosť na úrovni 5 ATM, takže s nimi môžete aj plávať. Hodinky monitorujú 12 rôznych športov a využívajú Bluetooth 5.0 na pripojenie k telefónu.

Amazfit GTR 2

Amazfit GTR 2 v športovej edícii (vľavo) a klasickej edícii (vpravo). Zdroj: Amazfit

Bez NFC platieb

Hodinky ponúkajú monitorovanie tepu 24/7, pokročilú analýzu spánku, meranie okysličenia krvi SpO2, funkciu always-on displeja a tiež aj počítanie minút aktivity PAI. Vo výbave nájdete aj reproduktor a mikrofón a takisto úložisko na hudbu o veľkosti 3 GB. Vo vybraných krajinách bude k dispozícii aj podpora virtuálnej asistentky Alexa.

Doplnené: NFC platby pre Európu zatiaľ Amazfit neoznámil. Čínska verzia túto funkciu ponúka a hoci nie je problém nechať NFC aj v európskej verzii hodiniek, problémom je byrokracia za tým – dohodnúť sa s vydavateľmi kariet, ako je Mastercard či Visa a zároveň aj s bankami, aby sa dalo cez ich zariadenie platiť.

Amazfit GTR 2 prídu do Európy 30. októbra, model GTS 2 sa začne predávať 15. novembra. Modely GTS 2 a GTR 2 v športovom prevedení začínajú na cene 169 eur, za klasickú edíciu GTR 2 si priplatíte 10 eur navyše.

Konkrétnu cenu a dostupnosť pre slovenský trh zatiaľ nepoznáme.

Amazfit GTS 2

Amazfit GTS 2. Zdroj: Amazfit

Zdroj: Amazfit

Prečítajte si aj:

Recenzia Amazfit T-Rex: Ponúkajú atraktívny pomer výbava/cena (VIDEO TOUCHIT)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit