AOC vstupuje na trh s hernými monitormi.

Model AOC AG271QX má extravagantný dizajn, bohatú portovú výbavu a pár extra funkcií, ktoré potešia hráčov. Tento 27-palcový monitor má TN panel s rozlíšením 2560 × 1440 a obnovovaciu frekvenciu 144 Hz. Reprodukcia farieb je veľmi dobrá, nečakajte však tak jasné farby, ako produkuje IPS panel. Horšie sú aj pozorovacie uhly.

Mierne extravagantný dizajn vyniká pri pohľade na chrbát zariadenia. Samotný rám okolo displeja veľa priestoru na experimentovanie neponúka. Na zadnej strane však nájdete porty, ktoré sú umiestnené po bokoch neobvykle tvarovaného véčka. Na jednej strane sa nachádza dvojica HDMI portov, DisplayPort, HDMI a VGA vstup. Na druhej strane je USB hub.

Monitor ponúka výškovo nastaviteľný stojan, pričom priamo na stojane si všimnete indikátor výšky. S takýmto niečím sme sa ešte nestretli, ale ide skôr o štýlový prvok ako o niečo nevyhnutné. Na pravom boku sa takisto nachádza malý stojanček, na ktorý si môžete zavesiť slúchadlá. Podobnú pomôcku ponúka aj konkurenčný monitor značky BenQ. Oba monitory majú takisto spoločné diaľkové ovládanie, ktoré pripojíte k monitoru cez USB kábel a môžete jednoducho meniť nastavenia a prepínať sa medzi profilmi. AOC AG271QX ponúka niekoľko prednastavených profilov pre jednotlivé herné žánre, k dispozícii sú tri modifikovateľné profily.

Hlavným lákadlom tohto monitora je TN panel s rýchlou 1 ms odozvou, 144 Hz panel a rozlíšenie 2560 × 1440. Oceňujeme výbornú výbavu portov a pár extra technológií, ktoré eliminujú blikanie a obmedzujú modré svetlo. Špičkovej výbave, ktorú ocenia najmä nároční hráči, však zodpovedá aj cenovka.

Cena: 550 EUR
Zapožičal: AOC

Tento článok vyšiel aj v tlačenom novembrovom vydaní TOUCHIT č. 9/2016, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit