Nová generácia hodiniek by mala prísť na trh spoločne s iPhonom 13.

Apple počas septembra predstaví novú generáciu iPhonov a takisto aj nové inteligentné hodinky Apple Watch. Tie by mali podľa najnovších informácií portálu Bloomberg priniesť väčšie displeje a vyššie rozlíšenie. Stane sa tak prvýkrát od uvedenia štvrtej generácie hodiniek.

Apple Watch 7 vraj prídu na trh v 41 a 45 mm veľkosti. V praxi to znamená o 16 % väčšiu veľkosť displeja a takisto aj vyššie rozlíšenie. 45 mm model by mal ponúknuť 1,9-palcový displej s rozlíšením 396 × 484 pixelov. Pre porovnanie, väčšie Apple Watch 6 majú 1,78-palcový displej s rozlíšením 368 × 448 pixelov.

Zväčšenie displeja však nebude samoúčelné a jeho potenciál naplno využije minimálne päť nových softvérových ciferníkov, ktoré budú optimalizované pre Apple Watch 7. Spomeňme ciferník, ktorý obsahuje informácie o všetkých 24 časových zónach na jednom mieste alebo ciferník, ktorý dynamicky mení zobrazované informácie podľa ich prínosu pre používateľa počas dňa.

Pripomeňme, že v súvislosti s novými hodinkami Apple Watch sa dlhodobo spomína ich nový dizajn. Ten by mal mať rovné hrany, podobne ako telefóny radu iPhone 12. Práve táto zmena dizajnu a zmenšenie rámikov okolo displeja by mohla umožniť použitie väčšieho displeja pri zachovaní takmer totožných rozmerov hodiniek v porovnaní s predchádzajúcimi generáciami.

Zdroj: Bloomberg

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit