Nové inteligentné hodinky od Applu prídu na trh v priebehu jesene.

Apple okrem nových iPhonov 13 predstavil aj inteligentné hodinky Apple Watch 7. Tie prinášajú niekoľko zlepšení, ktoré môžeme v skratke zosumarizovať ako väčší displej (vďaka rámikom, ktoré sa zmenšili z 3 na 1,7 mm), zlepšená odolnosť a rýchlejšie nabíjanie.

O niektorých vlastnostiach nových hodiniek však Apple počas tlačovej konferencie nehovoril a práve tieto detaily nám prezradil interný dokument, ktorý koluje internetom. V rámci tohto dokumentu je k dispozícii stručné a výstižné porovnanie hodiniek Apple Watch 3., 6. a 7. generácie a takisto aj modelu Apple Watch SE.

Dokument okrem iného prezrádza, že Apple Watch 7 využívajú procesor Apple S7, ktorý má však prakticky totožný výkon ako čip S6 z Apple Watch 6. Je zrejmé, že Apple mohol zmeniť alebo zoptimalizovať dizajn čipu, avšak nové hodinky nie sú výkonnejšie v porovnaní s predchodcom.

Apple Watch 7
Apple Watch 7 a porovnanie displeja s predchádzajúcimi generáciami

Ako je to s výdržou?

Ďalšia podstatná informácia sa týka výdrže batérie. Tá dosahuje až 18 hodín bežného používania a je teda totožná s Apple Watch 6. Je zrejmé, že niektorým používateľom vydržia hodinky o niečo dlhšie (v závislosti od ich spôsobu používania), avšak všeobecne lepšiu výdrž batérie od Apple Watch 7 nečakajte.

Bez ohľadu na totožnú výdrž batérie, prínosom Apple Watch 7 je rýchle nabíjanie. Z 0 na 80 % sa dostanete v priebehu 45 minút a to je šikovná vlastnosť, pokiaľ si hodinky pravidelne nabíjate počas sprchovania atď.

Dokument takisto prezrádza, že hodinky sú ťažšie o približne 2 gramy (samotné hodinky), resp. až o 4 gramy (aj s remienkom) v porovnaní s Apple Watch 6. Ďalšie informácie a porovnanie s Apple Watch 3 a SE si môžete pozrieť priamo v dokumente Applu:

Apple Watch 7 detaily
Apple Watch 7 a porovnanie s predchádzajúcimi generáciami. Obrázok je možné zväčšiť kliknutím

Zdroj: Twitter

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit