Ak ste používateľmi inteligentných hodiniek Apple Watch, tak aj vás asi trošku trápi relatívne slabá výdrž na jedno nabitie, ktorá prakticky nepresahuje jeden deň.

Ak máte zavedené nejaké návyky, tak sa na to dá v pohode zvyknúť, no i tak by bola lepšia výdrž z praktického hľadiska vítaná. A to sa práve deje. Ak ste už svoje hodinky aktualizovali a dopriali im najnovší softvér watchOS 8 (podpora od Apple Watch 3. generácie), tak by ste mali spozorovať aj lepšiu výdrž na jedno nabitie. Apple o extra optimalizácii z pohľadu výdrže nehovoril, no jednoznačne sa na nej pracovalo. WatchOS 8 prináša aj mnoho iných noviniek, súhrn podstatných nájdete – TU.

Apple Watch
Apple Watch

V mojom prípade prešlo od aktualizácie už niekoľko týždňov, nakoľko som siahol ešte po beta verzii, takže s odstupom času môžem z praxe potvrdiť, že výdrž na jedno nabitie sa zlepšila, a to citeľne. Na zápästí nosím piatu generáciu AW v režime 24/7, pričom nabíjam vždy ráno, počas príprav na odchod z domu a pod. Samozrejme, ak sa nejako nemení režim, ale prevažne je to takto. Z praxe mi to pred aktualizáciou vychádzalo tak, že som hodinky nabíjal so zostatkovou kapacitou batérie okolo 12 max. 20%, v závislosti od činností a aktivít počas predošlého dňa.

Po aktualizácii a v rovnakom režime nabíjania mám pred pripojením na nabíjačku zostatkovú kapacitu v priemere od 25 do 35%, s ktorou by som ešte teoreticky zvládol fungovať do neskoršieho poobedia až večera – v závislosti od aktivity, notifikácií a pod. Nárast to nie je extrémny, ale v praxi je reálne citeľný. Ak ráno hodinky náhodou nenabijem, tak sa nemusím príliš zamýšľať nad tým, či brať nabíjačku alebo nie. Treba však poznamenať, že k celkovo lepšej optimalizácii napomáha kombinácia watchOS 8 + iOS 15.

Rozumiem tomu, že používateľom Garmin zariadení a pod., to môže prísť vtipné, no v rámci Apple Watch sveta je aj toto praktický krôčik k lepšej výdrži na jedno nabitie. Každopádne stále praktizujem i odporúčam priebežné nabíjanie podľa osobitého nastavenia používateľa – vtedy to funguje najlepšie a nerobí žiadne zbytočné problémy.

Prečítajte si aj:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE