Jedná sa o prvý známy prípad usmrtenia človeka autonómnym vozidlom.

Uber v týchto dňoch zasiahla tragická správa. Jedno z ich autonómnych vozidiel v meste Tempe v Arizone zrazilo chodca, ktorý následne zraneniam podľahol. Chodec, ktorého vozidlo usmrtilo, vošiel na cestu mimo označeného prechodu pre chodcov a zároveň na mieste, kde značenie zakazuje prechod chodcom cez cestu. Vozidlo však aj napriek tomu nestihlo zareagovať dostatočne rýchlo. Chodcovi pritom stačilo prejsť približne 100 metrov, aby bezpečne prešiel cez prechod.

Spoločnosť reagovala na túto správu okamžitým pozastavením testovania autonómnych vozidiel v celých Spojených štátoch, kým sa nevyšetrí príčina nešťastia. Uber tak ochotne spolupracuje so všetkými orgánmi, aby sa urýchlene zistila príčina havárie.

Šéf miestnej polície po prezretí záznamov z palubnej kamery zhodnotil, že nehode nebolo možné zabrániť, ani keby vozidlo viedol človek.

Autonómne vozidlá by mali byť vrcholom umelej inteligencie v najbližších rokov. Toto nešťastie môže však vývoj dočasne spomaliť, no pomôže pri predídení podobného nešťastia v budúcnosti.

Zdroj: CultOfMac, Engadget, EricPaulDennis

Značky:

Nechajte nám správu