Drahé, neefektívne a neraz aj málo zabezpečené. To sú skúsenosti väčšiny z nás z firemného IT. Svetový trend je však opačný. Zjednocovanie a zjednodušovanie celého podnikového IT do jedného funkčného celku. Takým zariadením je aj Workplace Hub od Konica Minolta.

Princíp fungovania novinky Wokplace Hub je veľmi jednoduchý. Ide o all-in-one technológiu, ktorá spája všetky doterajšie hardvérové a softvérové systémy pod jednu univerzálnu platformu s jednotným rozhraním. Cieľom je výrazne zjednodušiť správu podnikového IT tak, aby ho vedel ovládať aj laik, a súčasne umožniť prácu s firemnými systémami kedykoľvek a odkiaľkoľvek.

Pre administrátora

Workplace Hub ponúka administrátorovi dôležité prehľady o všetkých používaných technológiách vo firme na jednom mieste. Presne viete, aké má daný zamestnanec oprávnenia, a, naopak, v čom je obmedzený. Ak zmení pracovnú pozíciu alebo odíde z vašej firmy, jednoducho mu upravíte prístupové práva. Okrem toho systém obsahuje aj funkciu zabudnutého hesla, šifrovanie či zablokovanie účtu po niekoľkých neúspešných pokusoch. Okrem toho máte možnosť spravovať prístupové práva pre wi-fi vrátane obmedzeného prístupu určeného pre vašich hostí. Workplace Hub poskytuje administrátorovi informácie aj o využívaných úložiskách a zálohách.

Pre užívateľa

Užívateľ tejto novinky ocení všetky kľúčové nástroje a aplikácie pre firemnú efektivitu. Tie najnovšie, ktoré budete potrebovať vo svojej práci, si môžete kedykoľvek stiahnuť a začať okamžite využívať. Je to tak jednoduché! Workplace Hub obsahuje rozhranie pre zdieľanie súborov s vašimi kolegami alebo obchodnými partnermi. Tieto dáta sú automaticky šifrované. Systém zároveň monitoruje jednotlivé verzie uložených dokumentov. Už sa viac nestane, že prídete o niečo dôležité. Wokplace Hub je zameraný na zvýšenie produktivity a tímovej spolupráce. Môžete preto využívať chat, projektové miestnosti, mať priamy prístup k e-mailu, správam, poznámkam, úlohám, kalendárom či adresátom. Súčasťou je firemný intranet a integrácia s Office 365. Samozrejmosťou sú tlač, skenovanie a kopírovanie vo vysokom rozlíšení. Všetky naskenované dokumenty sú digitálne skonvertované tak, aby ste k nim mali prístup, nech ste kdekoľvek. Vychytávkou sú aj aplikácie na riadenie tlače, ako sú správa nákladov, zabezpečená tlač či skenovacie workflow.

Pre IT

Celá architektúra firemného IT je v prípade Workplace Hub navzájom prepojená. Ľahko tak spravujete zabezpečenie firmy, či už je to blokovanie neznámych hrozieb, automatických reakcií na incidenty, alebo ľahšie odhaľovanie skrytých rizík. Pretože všetky firemné dáta sú uložené na externých cloudových serveroch Konica Minolta, máte garanciu neobmedzeného prístupu k svojim dokumentom. Toto cloudové riešenie spĺňa najprísnejšie nároky na zabezpečenie ukladaných informácií. Pre Workplace Hub je totiž bezpečnosť na prvom mieste. Súčasťou novinky je aj server Hewlett Packard, ušitý na mieru. Disponuje integrovanou záložnou batériou, škálovateľným procesorom a technológiou, ktorá poskytuje najlepšie riadenie serveru s maximálnym zabezpečením firmwaru.

Pre správu firmy

Workplace Hub bol vytvorený, aby šetril váš čas aj energiu. Preto túto novinku oceníte v zložitých, kritických alebo časovo náročných úlohách. Poradí si totiž so správou úložiska, zabezpečením inštalácií a migráciou dát. Všetky informácie, ktoré vstupujú do zariadenia, sú spracovávané a chránené. Samozrejmosťou sú fyzické zabezpečenie proti krádeži a odborné zaškolenie v používaní systému. Ihneď po spustení zariadenia prenechajte všetky starosti so správou IT na spoločnosť Konica Minolta. Začnee spravovať a monitorovať systém Wokplace Hub za vás. Dokáže tak odstrániť problémy ešte skôr, ako by sa dotkli vášho podnikania.

www.konicaminolta.sk/workplacehub