Čínska spoločnosť Haier predstavila na tohtoročnom CES jeden skutočne inovatívny produkt. Inteligentné hodinky ASU Watch, ktoré sú unikátne vďaka zabudovanému projektoru. 

Len pred pár dňami sme vás oboznámili s androidovým smartfónom Moviphone, ktorý vybočuje z radu kvôli integrovanému projektoru. Kým v prípade zabudovaného projektoru v smartfóne sa ešte dá polemizovať o jeho praktickom využití, v prípade integrácie do inteligentnývch hodiniek to už ide ťažšie. V prípade ASU Watch môžeme skôr hovoriť o technologickej „cool“ vychytávke, ktorá si pravdepodobne nájde cestu len k skutočným technologickým nadšencom, ktorým nevadí istá dávka bizarnosti.

Samotný vstavaný projektor v ASU Watch nepremieta obraz na stenu, ako je tomu v prípade bežných projektorov. Na to je príliš malý a slabo výkonný. Spravený je tak, aby premietal obraz na chrbát používateľovej ruky, kde sa môžu zobrazovať napríklad informácie o aktuálnom počasí, o momentálne prehrávanej hudbe, uložené fotografie, rozličné fitness monitorovacie funkcie a mnohé iné v závislosti od aktuálne používanej aplikácie. S premietaným obrazom môžete do určitej miery interagovať dotykom priamo na pokožke a nie je teda nutné ovládanie výhradne cez dotykový displej.

Čo sa týka dizajnu, nejde o práve najelegantnejší kúsok. Hodinky pôsobia na zápästí poriadne masívne a jednoznačne neuniknú pozornosti okoloidúcich. Samotný displej má veľkosť 1,54″ a disponuje rozlíšením 240 × 240 pixelov. Na ľavom boku hodiniek sú umiestnené dve ovládacie tlačidlá a na spodnej hrane nájdeme senzor pulzovej frekvencie.

Najzaujímavejšiu časť nájdeme na pravom boku a je ňou práve spomínaný projektor s rozlíšením 480 × 854 pixelov a svetelnosťou 18 lúmenov. O pohon hodiniek sa stará štvorjadrový 1,2 GHz procesor, ktorému sekunduje 1 GB RAM. Interné úložisko má kapacitu 8 GB. 650 mAh batéria s vysokou pravdepodobnosťou nezaručí celodňovú výdrž v prípade intenzívnejšieho používania projektoru.

Cenu ani prípadnú dostupnosť hodiniek zatiaľ výrobca neprezradil. Aký je váš názor? Považujete projektor v smart hodinkách za užitočnú funkciu, alebo úplnú zbytočnosť?

 

Mohlo by vás zaujímať:

CES 2018: Moviphone je Android strednej triedy so zabudovaným laserovým projektorom