Aby ste nemuseli fotiť smartfónom počas jazdy.

Ford si ešte v roku 2015 patentoval kamerový systém do vozidla. Informácie o patente sa dostali na verejnosť až v týchto dňoch a využitie systému vás pravdepodobne prekvapí. Jeho účelom nie je zdokonaliť autonómnu jazdu vozidla, ale zabezpečiť čo najlepšie fotografie pre vodiča. Ten sa nimi potom môže chváliť na sociálnych sieťach.

Ford prezentuje svoj patentovaný systém ako riešenie pre vodičov a pasažierov, ktorí počas jazdy fotografujú alebo nakrúcajú video okolia smartfónom. Kamerový systém v aute funguje bez nutnosti zásahu zo strany vodiča a na základe aktuálnej rýchlosti, trajektórie a ďalších údajov upravuje pozíciu kamier aj snímanie fotiek. Kamery sú umiestnené na vonkajšej konštrukcii auta a vodičovi neprekážajú vo výhľade na cestu.

Nakoľko ide iba o patent, nie je známe, či sa táto technológia niekedy dočká reálneho využitia. Samozrejme, Ford experimentuje aj s autonómnymi vozidlami a koncept jedného z automobilov je zobrazený na ilustračnom obrázku. V danom prípade je kamerový systém využívaný na autonómnu jazdu.

Zdroj: TechCrunch

Prečítajte si aj:

Ford SYNC 3 AppLink Emulator – „reálne“ zobrazenie informačného systému SYNC 3 v počítači

 

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit

Nechajte nám správu