Skvelý fitnes náramok, ktorý urobí radosť každému, kto to myslí so športom a zdravým životným štýlom vážne. V tomto prípade ide o takmer profesionálne zariadenie, s mnohými funkciami a výborne spracovanou aplikáciou Garmin Connect. Na prvý pohľad možno až tak nezaujme a vrchná časť náramku je dosť hrubá. Keď sme ho však vyskúšali a prišli sme mu na chuť, mierne fádny dizajn sme mu odpustili. HR+ má monochromatický LCD displej s podsvietením, ktorý je dobre čitateľný za akýchkoľvek podmienok.

Displej je dotykový a pod ním sa nachádza jedno mechanické tlačidlo. Páči sa nám gumený remienok s klasickým zapínaním, ktorý dobre drží a je pohodlný na nosenie 24/7. V spodnej časti je vypuklý snímač tepovej frekvencie s technológiou Garmin Elevete. Práve preto to hrubé telo a vypuklý snímač. Tento snímač totiž vždy presne dolieha k ruke a meranie tepu je u Garmin vívosmart HR+ najpresnejšie zo všetkých testovaných zariadení.

 

Záznam trasy so štatistikou tréningu, počasím počas tréningu a prevýšením

 

Podrobná štatistika tréningu s aktivovaným GPS

 

S vívosmart HR+ sa nemusíte báť žiadnej vody, dá sa s ním kúpať, sprchovať alebo plávať, pričom túto aktivitu zaznamenáva. Displej zobrazuje viaceré položky: čas, kroky, poschodia hore/dole, minúty aktívneho cvičenia, spálené kalórie, prejdenú vzdialenosť, aktuálny tep + graf za posledné 4 hodiny, aktuálne počasie + tri dni dopredu, ovládanie hudobného prehrávača a notifikácie z telefónu. Toto všetko je na vašom zápästí, pripravené podávať veľmi presné informácie.

Predpoveď počasia berie vívosmart HR+ zo smartfónu. Po prejdení do menu je k dispozícii rýchle nastavenie, prehľad posledných výkonov, párovanie, režim nerušiť (vhodné v noci), informácia o budíku a spustenie cvičenia, ak ho zariadenie nespustí automaticky.

 

Vívosmart HR+ má aj GPS prijímač a funkciu Move IQ, ktorá automaticky rozpoznáva druh aktivity a funguje veľmi dobre (ak aktivitu nerozpozná, môžete vytvoriť novú). GPS prijímač je vhodný na záznam trasy, rýchlosti a presnej vzdialenosti. V prehľadnej a dobre spracovanej aplikácii máte prehľad o všetkých výkonoch v podrobných grafoch, štatistikách a v integrovanom kalendári. HR+ dopodrobna sleduje aj váš spánok.

Výhodou je presné nastavenie profilu používateľa, vrátane dĺžky kroku (beh/chôdza), čo zvyšuje presnosť merania. Samozrejmosťou je prepojenie na sociálne siete, vytváranie rôznych výziev alebo spoločných aktivít. Zaujímavou je funkcia Vybavenie. Do nej môžete zaevidovať športové vybavenie a pozorovať jeho opotrebenie. Ak behávate v obľúbených teniskách, budete vedieť, koľko kilometrov majú nabehaných. Ak si nastavíte limit, dostanete informáciu, že je čas na ich výmenu. Sem môžete pridať akékoľvek príslušenstvo využívané na športové aktivity.

 

Funkcia vybavenie, v našom prípade sme zapísali tenisky

 

Doplňme ešte možnosť prepojenia aplikácie Garmin Connect s aplikáciami tretích strán, ako napr. Strava, Apple Health, Samsung Health, MyFitnessPal a pod.

Vo výbave nechýba základný budík, ktorý nastavíte iba v aplikácii. V nej môžete mať súčasne spárované viaceré Garmin zariadenia (pod jedným kontom), ktoré sa cez aplikáciu podrobne nastavujú. Ako na všetkých fitnes náramkoch, aj tu si môžete nastaviť ciele, za ktoré budete odmeňovaní.

Notifikácie sú textové a vibrácie dostatočne intenzívne aj na zobudenie. Garmin HR+ v spojení s aplikáciou Garmin Connect je skutočne to, čo vám zaznamená a zobrazí presné údaje o aktivitách s výzvami na neustále navyšovanie osobného progresu. Za dobré sa však platí, a preto je cena tohto náramku vyššia. Páči sa nám, že po každej hodine nečinnosti náramok zavibruje a ohlási Hýbte sa!

Hodnotenie presnosti
Snímač tepovej frekvencie: 95 %
Počítanie krokov: 95 %
Automatické rozpoznanie aktivít: 90 % 

Hodnotenie
+ výdrž na batériu približne 5 dní (so zapnutým GPS iba 8 až 10 hodín)
+ režim šetrenia batérie
+ možnosť vypnutia snímača tepovej frekvencie a funkcia nerušiť
+ dobre čitateľný displej so zobrazením na výšku alebo šírku
+ presné snímače a rozpoznanie aktivít
+ synchronizácia s aplikáciou alebo PC
úplná odolnosť voči vode a prachu – možnosť plávania/kúpania
+ možnosť ovládania akčnej kamery Garmin Virb
hrubšie telo
jednoduchý budík iba s jedným časom
nabíjanie špeciálnou nabíjačkou 

Cena: 221 EUR
Zapožičal: Garmin.sk

Partnerom rubriky e-Zdravie je mobilná aplikácia Dôvera. Pre viac informácií kliknite sem.

Značky:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE