Zmena je zatiaľ kozmetická. Google chce zlepšiť zabezpečenie účtov.

V minulosti sme používateľské meno a heslo zadávali pri prihlasovaní do služby Gmail v rámci jednej obrazovky. Google to potichu zmenil a vkladanie týchto údajov oddelil. Najskôr vložíte svoju emailovú adresu a následne (na ďalšej obrazovke) napíšete heslo.

Zmena mnohých používateľov nepotešila – sťažujú sa, že proces prihlasovania sa týmto spomalil. Ďalší používatelia nie sú spokojní, pretože im nefunguje automatické prihlasovanie pomocou správcov hesiel.

Google však svoje rozhodnutie obhajuje. Dôvodom zmeny je príprava „nového autentifikačného systému, ktorý doplní heslá„. Konkrétne detaily nepoznáme, avšak Google pravdepodobne zabuduje podporu ďalších spôsobov overenia totožnosti. Už dnes je dostupná dvojfaktorová autentifikácia (jej aktiváciu odporúčame). Medzi ďalšie potencionálne metódy overenia identity patrí aj hardvérový USB kľúč alebo prepojenie so smartfónom.

Zdroj: TechCrunch

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit