Robustný a zároveň ľahký celokarbónový elektrický bicykel Haibike AllMtn 7 je niečo, čo si naplno užijete na trailoch. Voči minulosti má po novom vypracovanú geometriu a kinematické riešenie, ovládanie je jednoduché a celý bicykel je odpružený.

Haibike AllMtn 7s motorom Yamaha, PW-X2, 250W a prehadzovačkou Shimano.

Haibike AllMtn 7s motorom Yamaha, PW-X2, 250W a prehadzovačkou Shimano. Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk

Podnikli sme s ním výlet do hory a bol to jeden z najlepších zážitkov s elektrickým bicyklom. Nie je problém prekonať prevýšenia, pri zjazdoch sa cítite bezpečne. S motorom Yamaha PW-X2 prichádza výrazne lepšia podpora pri vyšších tempách a batéria s vyššou kapacitou 600 Wh predlžuje dojazd na dlhé trasy. Na 50 km trase sme nemali žiadny problém s nedostatkom energie, minuli sme tretinu kapacity batérie.

Prémiová výbava

Kombinácia rozmerov ráfikov zabezpečuje vhodnú trakciu pri stúpaní a dobré jazdné vlastnosti pri zjazde. Podpisuje sa na tom rám FOX Kashima 160 mm, prehadzovačky a brzdy Shimano Deore XT. Zvládli sme na ňom skoky aj náročné traily. Prehadzovačka je 12 rýchlostná, budete si mať z čoho vybrať.

Nabíjanie batérie dodávanou nabíjačkou Yamaha.

Nabíjanie batérie dodávanou nabíjačkou Yamaha. Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk

Rám je čisto  karbónu, motor dosahuje krútiaci moment až 80 Nm v širokom rozsahu otáčok, s podporou funguje do rýchlosti 25 km/h. Je to naozaj zážitok jazdiť na tom bicykli.

Kľúče so sebou

Zaujímavé je, že na to, aby ste mohli nabiť batériu, je potrebné zložiť dole ochranný kryt batérie, ktorý je chránený kľúčom proti ukradnutiu batérie. Kľúče sme tak museli nosiť na dlhších trasách so sebou. Nabíjanie úplne vybitej batérie trvalo asi 4 hodiny, pri bežnom použití vydrží batéria na celý deň jazdenia.

Prepínanie úrovne podpory.

Prepínanie úrovne podpory. Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk

Úroveň podpory sa nastavuje tlačidlami, počas testovania sa nám jedno z tlačidiel poškodilo. Toto by malo byť vyhotovené robustnejšie, resp. treba na prepínanie dávať väčší pozor.

Príťažlivý dizajn

Farebným ladením smerovaným do kávového odtieňu s prvkami modrej a čiernej sa nám tento bicykle veľmi páčil. Je to prémiová výbava u prémiového výrobcu a tak je cena vysoká. Tento bicykle má odporúčanú cenu 6790 eur. Do testu nám ho zapožičal priamo výrobca Haibike.

Fotogaléria

 

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.

Nechajte nám správu