Využívajú vlastný operačný systém LiteOS.

Huawei okrem nových smartfónov radu Mate 20 predstavil aj inteligentné nositeľné zariadenia pre športovcov. Náramok Band 3 Pro a hodinky Huawei Watch GT, ktoré budú dostupné v predaji aj na Slovensku a to vo verzii Sport za 219 eur a vo verzii Classic za 229 eur. Dátum spustenia predaja zatiaľ nepoznáme.

Hodinky Huawei Watch GT využívajú vlastný operačný systém LiteOS, ktorý výrobca používa aj vo svojich fitness náramkoch. Watch GT môžeme preto považovať za prezlečený fitness náramok s konštrukciou hodiniek a to nie je na škodu. Výhodou je veľký displej, dobre na ňom vyniknú štatistiky a ďalšie informácie a tiež aj notifikácie, ktoré sa zrkadlia z pripojeného telefónu.

Druhou veľkou výhodou je výdrž batérie. Tá dosahuje až jeden mesiac na jedno nabitie, pokiaľ si vypnete neustále meranie tepu. S aktívnym meraním tepu a monitorovaním cvičenia po dobu 90 minút týždenne sa výdrž pohybuje na úrovni dvoch týždňov. K dispozícii je aj always-on displej, pri jeho zapnutí vydržia hodinky cca jeden týždeň. A v prípade skutočne extrémneho používania, kedy hodinky neustále aktívne monitorujú vaše cvičenie so zapnutým GPS senzorom, je výdrž až 22 hodín. To je úctyhodný výsledok.

Huawei Watch GT majú 1,39-palcový AMOLED displej s rozlíšením 454 × 454 pixelov. Kovový dizajn má hrúbku iba 10,6 mm. Hodinky monitorujú aktivitu, cvičenie, plávanie aj turistiku. Analyzujú aj váš spánok a pri meraní tepu využívajú umelú inteligenciu, ktorá pomáha vyrovnávať prípadné odchýlky v meraní z dôvodu neoptimálneho nosenia hodiniek. Vašu lokalitu určia pomocou systémov GPS, GLONASS, GALILEO.

Vo výbave hodiniek nenájdete Wi-Fi, ponúka iba Bluetooth vo verzii 4.2. Ich súčasťou je aj NFC čip, ale Huawei zatiaľ nehovorí nič o prípadnej podpore mobilných platieb. Watch GT môžete používať v kombinácii s Android telefónom a iPhonom.

Huawei Watch GT

Zdroj: Huawei

Prečítajte si aj:

Recenzia Huawei Mate 20 Pro: Je to najlepší smartfón za rok 2018?

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit