Veľký test slúchadiel sme zamerali na tri hlavné skupiny modelov. Väčšina z nich je určená na hranie. To ale vôbec neznamená, že je to ich jediný účel. Práve tieto slúchadlá majú silné basy a zvládnu reprodukovať kvalitný zvuk aj pri vyšších hlasitostiach bez nežiaducej rezonancie. Dizajnom a farebným (zväčša červeným) vyhotovením sa zameriavajú na cieľovú skupinu hráčov. Veľká časť slúchadiel je navrhnutá ako komunikačný headset.

Mikrofón majú buď na kábli alebo v mušli. Týmto si výrobcovia zabezpečujú univerzálnosť a jednoduchšie rozhodovanie používateľov pre kúpu. Je skupina hráčov, ktorá nepotrebuje mikrofón, no je to prvok, ktorý by vo výsledku mohol zavážiť, a to výrobcovia nechcú riskovať. Potom tu máme headsety s mikrofónom, ktoré sú univerzálnejšie a nemajú vyhranené predurčenie. Špeciálnu skupinu tvoria slúchadlá pre náročných poslucháčov. Dva modely od Panasonicu sú jej čistokrvnými zástupcami. Kvalita zvuku je výnimočná, treba ju počuť. No aj tu je vidno prelínanie kategórií, pretože herný model SoundBlaster X H5 je kvalitatívne veľmi vysoko. Ak hráte radšej hry, bude pre vás výhodnejší tento model. Získate špeciálne funkcie a výborný zvuk.

Čo máme na mysli špeciálnymi funkciami? Práve herné slúchadlá vynikajú tým, že majú vlastný softvér na ladenie zvukových profilov. Modely SoundBlaster X H3/H5 podporujú štyri a výrobca nazýva svoju technológiu BlasterX Acoustic Engine Lite. Pozostáva z profilov na ozvučenie akčných/adventúrnych hier, stratégií, strielačiek alebo pretekárskych hier. 

Creative Draco HS880

Tento model sme už v minulosti testovali a zaraďujeme ho pre lepšiu predstavu naprieč herným portfóliom tohto výrobcu. Je to jasný model pre hráčov, čomu odpovedá aj farebné a tvarové ladenie. Extra dlhý kábel je určený na hranie na desktope, ktorý je umiestnený pod stolom a z kábla vedú dva samostatné konektory. Z pohľadu kompatibility je to ideálne riešenie na prepojenie zvuku a počíta sa s tým, že každý hráč má buď desktop, alebo herný notebook s oddeleným vstupom a výstupom. Mikrofón je oddeliteľný. To využijú hráči, ktorí nepotrebujú používať slúchadlá ako komunikačný headset alebo nehrajú hry s prenosom hlasu.

Product_Draco2-HS880_Headset_vyd2015_6_nowat

Slúchadlá nie sú pri nosení také pohodlné ako iné modely, no dajú sa nosiť dlhodobo. Stále poskytujú žiadaný komfort na niekoľkohodinové používanie. Vďaka odnímateľnému mikrofónu máte možnosť používať slúchadlá pri hudbe. Vlastne, tento účel vôbec nie je druhoradý, nakoľko majú veľmi dobrú reprodukciu zvuku. Ocenili sme veľmi jemné polstrovanie mušlí, sčasti má polstrovanie aj spojovací most. Nie síce na celom oblúku, no to vo výsledku nijako neprekážalo. Tým, že je výplň veľmi mäkká, netlačili slúchadlá na hlavu z hornej strany.

Odhlučnenie od okolia je na úrovni 80 %, s vnútornou reprodukciou je to slabšie. Treba počítať, že pri stredne vyšších hlasitostiach bude počuť zvuky z vašej reprodukcie. Hudobná zložka vyzdvihuje najmä stredy a výšky, basy sú menej dynamické. Nechýbajú, avšak miestami sú tvrdšie a v pomere k ostatným zložkám frekvenčného pásma mohli byť aj výraznejšie. Chválime vysokú rezonančnú odolnosť. Nech už budete počúvať pri akejkoľvek hlasitosti, budete mať stabilný zvuk v konštrukcii aj na membránach meničov.

Hodnotenie:
+ vhodné na dlhodobé nosenie, regulácia hlasitosti na kábli, stabilita zvuku, vykreslenie stredov a výšok
– tvrdšie basy

Cena: 59,99 EUR
Zapožičal: Creative

 

Creative SB Blaze

Kompaktnejší model určený primárne pre hráčov. Mušle ukrývajú 40 mm meniče a slúchadlá patria medzi rozmerovo menšie. Odporúčame ich používateľom, ktorí chcú uzavretý systém mušlí, no nechcú ísť do väčších rozmerov. Polstrovanie je jednoduchšie, je tu použitý molitan, Navzdory tomu sa dobre nosia, nakoľko je poriadne hrubý. To súvisí aj s lepším prispôsobením pri nosení. Dajú sa používať aj niekoľko hodín a nosia sa pohodlne. Majú však isté rezervy v komforte. Ten pravdepodobne neodhalíte, my sme mali priame porovnanie s modelom H5 a konkurenčnými modelmi v tomto teste. Mušle majú dvojitý závesný systém a po nasadení sa ľahko prispôsobia hlave. Ovládací prvok na kábli má štandardné súčasti, a to koliesko na úpravu hlasitosti a vypínač mikrofónu. Koliesko je v tomto prípade ľahšie ovládateľné ako pri modeli H5.

creative1blaze_vyd2015_6_nowat

Zvukovo majú silnejšie basy, to je cítiť hneď na prvý pohľad. Odhlučnenie od okolia je slabšie, no svoj podiel má na tom práve konštrukcia. Molitany nie sú obalené koženkou, ktorá by lepšie priľnula na uši a tým zvýraznila silu odhlučnenia. Priaznivci silných basov získajú s týmito slúchadlami žiadaný prejav. Ostatní sa budú musieť uspokojiť s menej výrazným hlasom, stredy sú len veľmi mierne zastreté. Prakticky nebadateľne, no vieme to posúdiť vďaka priamemu porovnávaniu počas testovania. Navyše, toto je ten správny model pre každého, kto chce trochu ušetriť, no nechce veľké kompromisy. Na hry alebo hudbu budú slúchadlá vhodné a za cenu do 40 eur ide o vhodný model.

Hodnotenie:
+ bohaté polstrovanie, menší rozmer, silné basy, univerzálny model na hry aj hudbu
– mierne zastreté výšky

Cena: 39,99 EUR
Zapožičal: Creative 

Creative SBX H3

Toto je model pre hráčov, ktorí majú radi pohodlné nosenie. Špecialitou modelu H3 je konštrukcia pre ľudí nosiacich okuliare. Mušle vám už nebudú prekážať pri posúvaní si okuliarov na nose. Je to príjemná a povedzme, že pre mnohých aj veľmi dôležitá vlastnosť. Bežne totiž potrebujete dať slúchadlá dole, inak si bočnú tyčku z rámu okuliarov vložíte do mušle, a to nie je príjemné ani bezpečné vzhľadom na prípadné poškodenie mušle. Polstrovanie je koženkové a je len na mušliach. Je veľmi jemné, no slúchadlá ponúkajú vysoký stupeň vonkajšieho aj vlastného odhlučnenia.

Product_BlasterX_H3_vyd2015_6_nowat

Ak chcete ostatných zreteľne rozumieť,  budete si ich musieť aj pri vypnutom zvuku zložiť z uší. Mikrofón sa pripája k ľavej mušli a jeho vypínanie je na prvku na kábli. Tu je aj koliesko na úpravu hlasitosti. Je miniatúrne a dostatočne tuhé. Ideálne, aby sa hlasitosť nemenila pri šuchnutí o oblečenie. Polstrovanie na spojovacom moste je minimálne a je tam zvláštny typ tvrdeného molitanu. Sčasti pripomína materiál s pamäťovým efektom. Uchytenie mušlí je dostatočne rozšírené, aby človeka netlačili, a to má dopad aj na hlavový most. Rovnako nebude tlačiť a pravdepodobne by sme negatívne nepociťovali, ani keby tam nebola táto 5 mm hrubá výplň.

Ovládanie pre model Creative SBX H3

Ovládanie pre model Creative SBX H3

Zvuk je zo stránky vyšších tónov zreteľný, rovnako pocítite aj stredy, no aj tak bude pozorné ucho cítiť jemné podsadenie týchto frekvenčných pásiem. Je to kvôli špeciálnemu ladeniu meničov, ktoré majú za úlohu prehrávať dynamické basy aj pri nižších hlasitostiach. Výrobca označuje slúchadlá ako „predladené s teplými vlastnosťami“. Toto je presne ten efekt, nám sa páčil, bude sa páčiť aj hráčom. Chválime aj vysokú stabilitu zvuku pri vyšších hlasitostiach a prispôsobených nastaveniach ekvalizéra na úrovni nízkych tónov. V balení je aj rozdeľovací kábel na samostatný vstup a výstup.

Hodnotenie:
+ vhodné pri nosení s okuliarmi, maximálne odhlučnenie, zanedbateľný tlak kdekoľvek na hlave
– teplé ladenie meničov nemusí byť pre každého

Cena: 69,99 EUR
Zapožičal: Creative 

Creative SBX H5

O triedu vyššie slúchadlá H5 predstavujú ďalšiu úroveň toho, ako môžu vyzerať ultra ľahké hráčske slúchadlá. Majú flexibilný spojovací most z ocele a je dostatočne pružný na to, aby ste so slúchadlami mohli zaobchádzať aj „menej šetrne“. Dajú sa rôzne ohýbať a pri prenášaní v preplnenej batožine ich určite nepoškodíte. Sú veľmi pohodlné na dlhodobé nosenie a koženkové náušníky ukrývajú pamäťovú penu.

crative_sbxh5_nowat

Tá je dobre priľnavá a maximálne odhlučňuje reprodukciu aj okolité rušenie. Tieto slúchadlá sa dajú používať kdekoľvek bez toho, aby ste ostatných rušili hraním alebo presakovaným zvukom hudobnej reprodukcie. Mikrofón je takisto odnímateľný. Korekcia mušlí je na záchytoch mosta len vo vertikálnej polohe bez možnosti natočenia. To však neprekáža, keďže sú kvôli 50 mm meničom dostatočne objemné. Sadnú na uši každému, silu prítlaku prípadne zvýšite rozšírením oblúka. Aj tu je v balení rozdvojovací a zároveň predlžovací kábel so samostatným vedením vstupu a výstupu.

 

Ovládanie pre mdel Creative SBX H5

Ovládanie pre mdel Creative SBX H5

Kvalita zvuku je veľmi dobrá a tzv. FullSpectrum meniče jasne reprodukujú všetky tri hudobné zložky. Je to priama spolupráca s technológiou, ktorú sme uviedli v úvode. Zreteľne budete počuť hlas. Basy majú podľa nás zníženú intenzitu, teda nie sú to preexponované slúchadlá typu „super bass“. Majú však navyše silnú dynamiku. Nevtieravé nízke tóny si dostatočne vychutnáte. Ide o herný model a až nám pripadalo, že je škoda ich využiť na hry. Na počúvanie hudby je H5 ako prostredný model zo série SoundBlasterX „H“.

Hodnotenie:
+ univerzálna konštrukcia, maximálne odhlučnenie, flexibilný rám, príjemná dynamika basov, detailný zvuk
– žiadne podstatné

Cena: 129,99 EUR
Zapožičal: Creative 

Genius HS-970BT

Toto sú dizajnovo veľmi príjemne ladené slúchadlá. Je to práve ten model, ktorý si pokojne vezmete k obleku a môžete ho aj prenášať. Aj keď mušle ukrývajú 50 mm meniče, ide o kompaktnejší model. Hlavový most je zaoblený tak, aby príliš nepretŕčal okolo hlavy a podlhovasté reproduktory vytvárajú moderný „takmer hranatý“ efekt. Zároveň ide o handsfree prepojené cez Bluetooth. V pravej mušli je microUSB konektor na nabíjanie akumulátora, ľavá mušľa má audiokonektor. Audiokábel je súčasťou balenia. Takýmto prepojením získate analógové slúchadlá. Na ovládanie hovorov a skladieb je potrebné bezdrôtové pripojenie. Vtedy budú fungovať ovládacie prvky na pravom reproduktore. Tradične je tu plná výbava, teda posúvanie skladieb, ovládanie hlasitosti a pozastavenie hudby. Párovanie je zjednodušené NFC modulom.

Genius_HS_970BT_vyd2015_6_nowat

K slúchadlám sme spočiatku pristupovali s nedôverou, no získali si nás už po prvej minúte počúvania. Majú veľmi príjemné basy, mierne tvrdšie, no nechýba im patričná dynamika. Stredy aj výšky sú len mierne v pozadí, no nie je to nijak výrazné. Slúchadlá sú ideálne na počúvanie hudby v kancelárii aj vďaka svojmu odhlučneniu, no vieme si ich predstaviť aj v cestovnej batožine. Veľké 50 mm meniče v kompaktnom vyhotovení. Vernosť zvuku nie je prvoradá, no zvuk bude s veľkou pravdepodobnosťou vyhovovať všetkým bežným poslucháčom. Chválime aj jemné koženkové polstrovanie.

Hodnotenie:
+ dizajn, podlhovasté reproduktory, pohodlné nosenie, dynamika zvuku
–  presnosť reprodukcie má mierne rezervy

Cena: 49 EUR
Zapožičal: Genius

 

 Pages from TOUCH_IT_2015_06_inz_tab_sluchadla1_nowat

 

Panasonic RP-HD5

Tento model je z trochu iného súdka. Na prvý pohľad sa možno nájdu kritici, ktorých zaujme pre ľudské ucho nepočuteľná vysoká frekvencia do 40 kHz. Tu však musíme hneď namietať. Po nasadení na uši a pustení hudby sme zistili skutočne detailné a jemné reprodukovanie širokého frekvenčného spektra. Absolútna detailnosť zvukov, aj takto sa dá charakterizovať práca HD meničov. Antivibračné uchytenie sa bude páčiť tým, ktorí chcú dynamické basy, no vadí im rezonancia na väčšine iných modelov.

panasonic_5_novy_vyd2015_6_nowat

Slúchadlá sú veľmi ľahké a patria do skupiny tých, ktoré na hlave ani nepocítite. Sú plastové, no dostatočne pevné a majú veľmi dobre nastaviteľné mušle. Ich uchytenie na spojovací most umožní každému nastaviť správny uhol kontaktu na ucho. Je to vlastne „automatické“. Stačí si ich nasadiť na hlavu. Kožené polstrovanie je viac ako 10 mm hrubé a netlačí na hlavu, rovnako ani mušle. Meniče sú vidieť a nemajú žiadne plastové krytie, okrem hlavnej ochrany meničov, no aj tá je podstatne otvorenejšie ako u väčšiny slúchadiel tohto typu.

Zvukovo sa nám veľmi páčili. Zvuk dostáva nový rozmer, čo znie takmer ako reklamný slogan. Je to však realita. Preexponované basy budú potom trochu tvrdšie, tu to neodporúčame preháňať. Na hudbu s klavírnym zvukom a akúkoľvek náročnú reprodukciu sa model HD5 hodí ako uliaty. Prekreslené stredy a výšky bez toho, aby neprirodzene potláčali nízke tóny. Takto si vychutnáte reprodukciu prakticky akejkoľvek hudby. V prípade použitia pri filmoch získate vynikajúce podanie hlasu. Je to skrátka zážitok.

Hodnotenie:
+ premyslená konštrukcia, HD meniče, super kvalitný zvuk, detailnosť výšok a stredov
–  tvrdšie basy pri ich vysokej intenzite a zosilnení

Cena: 99,99 EUR
Zapožičal: Panasonic

Panasonic RP-HD10E-K

Toto sú unikátne slúchadlá nielen po hudobnej stránke. Práve konštrukcia a špeciálne meniče zaručujú špičkový zvuk. Ak ste doteraz používali jednoduchšie modely alebo tie hráčske, zvukovo budete s modelom HD10E-K úplne inde. Mušle ukrývajú 50 mm meniče a majú antivibračnú konštrukciu. Tá je presne taká ako pri predchádzajúcom modeli tejto značky. Vidíte teda meniče a nie sú zakryté takmer plným plastovým prvkom.panasonic_rphd10ek_nowat

Konštrukcia je výnimočná najmä v tom, že mušle majú variabilný posun aj v horizontálnom smere. Toto je úplne unikátne a okrem ich natočenia si ich môžete o niekoľko bodov posunúť vo vodorovnom smere. Slúchadlá padnú na uši ako uliate aj bez tohto prispôsobenia, no po vyskúšaní tohto posunu sme získali novú predstavu o pohodlných slúchadlách. Na hlave ich takmer vôbec nepocítite a prispôsobenie je skutočne vynikajúce. Je dôležité aj na udržanie stability slúchadiel, aby pri miernom predklone nepadali z hlavy.

Spojovací most má jemné polstrovanie v koži či koženke. Materiál je taký jemný, že je naozaj ťažko poznať rozdiel.

Hudobne sú vynikajúce a majú rozšírený frekvenčný rozsah. Áno, až za počuteľnú hranicu pre ľudské ucho, no práve v tom je ten „fígeľ“. Získate vyladené zvukové spektrum s neuveriteľne zreteľnými stredmi a výškami. Basy sa nám tiež pozdávali, no sú umiernené. Presne tak, aby dopĺňali celkovú reprodukciu a nevytvárali hlavný zvukový prúd. Pre milovníkov čistoty zvuku sú toto prémiové slúchadlá. Potrebujete na ne ale poriadny zosilňovač alebo špeciálnu audiotechniku. Kupovať si ich k lacnému notebooku nie je to „pravé orechové“ a ani vám to neodporúčame.

Hodnotenie:
+ unikátna konštrukcia, pohodlné na dlhodobé nosenie, super kvalitný zvuk, HD meniče, vyladený zvuk
– žiadne

Cena: 239,99 EUR
Zapožičal: Panasonic

 

Trust EEWAVE S50

Jediné slúchadlá v teste, ktoré sú typu supra-aural, čiže s prítlakom na uši. A zároveň sú to druhé slúchadlá s možnosťou bezdrôtového prenosu. Tu sa musia výrobcovia ešte viac popasovať, aby sadli na uši. Väčšinou bojujú s pomerom prítlaku, aby dobre držali a pohodlnosťou konštrukcie spojovacieho mosta. S50 je model, ktorý má tuhší tlak mušlí na uši. Po čase sa dá na to zvyknúť. No o hodnotení v zmysle, ani ich nepocítite, nemôže byť ani reči.

eeWave_S50_Wireless_Headset_1_vyd2015_6_nowat

Chápali by sme silnejší tlak, ktorý by ste ocenili pri chôdzi, no slúchadlá sa dajú používať až po zapojení vysielača USB portu. Mikrofón je výklopný z ľavej mušle. Jeho konštrukcia je vhodná, ak ho práve nepoužívate. Nebude vám zavadzať. Na ľavej mušli sú tlačidlá na ovládanie hlasitosti a vypnutie slúchadiel či pozastavenia prehrávania. Koženkové polstrovanie na mušliach je minimálne a zároveň dosť tuhé. Spojovací most má len minimálnu vrstvu koženky, pôsobí skôr dizajnovým ako funkčným dojmom.

Zvuk je zastretý a veľmi prenikajú basy. Milovníci nízkych tónov si ich tu užijú dosýta, no za cenu skreslenia zvuku. Výšky a stredy sú viac v pozadí. Celkovo ide o nenáročný headset pre používateľov, ktorí chcú bezdrôtové riešenie.

Hodnotenie:
+ bezdrôtový prenos, silné basy
– silnejší prítlak na uši, skreslenie stredov a výšok

Cena: 49,99 EUR
Zapožičal: Trust

 

Trust Rimix

Toto sú veľké slúchadlá pre stredne náročných používateľov. Takto sme ich zhodnotili počas nášho testu. Na hlavu majú väčší prítlak, subjektívne mohol byť aj menší. Nebudú sa však šmýkať a zostanú pevne na hlave. To je rozdiel oproti modelom, ktoré podľa našich hodnotení na hlave takmer necítite. Telo je plastové a vyhotovenie strieborného rámu s čiernym polstrovaním vyzerá technologicky. Zaujímavé je, že väčší objem výplne je nad oblúkom, nie pod ním. Pri nosení tenká vrstva neprekáža a slúchadlá majú uchytením mušlí rozšírený oblúk. Dajú sa zväčšiť podľa potreby, tiež chválime aj variabilitu mušlí. Vďaka ich širokým uhlom natočenia si ich ľahko prispôsobíte na uši. Výplň obalená koženkou je na reproduktoroch zosilnená, slúchadlá tak dobre odhlučnia okolité zvuky. Vnútorné odhlučnenie je prakticky nulové. Spätne sa zvuk netesní a okolie bude počuť reprodukciu aj pri veľmi nízkych hlasitostiach.

19710_front2_vyd2015_6_nowat

Po hudobnej stránke majú stabilnú reprodukciu basov. Aj pri vyšších hlasitostiach sa neprejavovalo rezonovanie. Dobrou správou je že žiadanú dynamiku zvuku si užijete aj pri nižších hlasitostiach. Celkovo nám ale zvuk pripadal ako prekrytý „Arena“ efektom – teda rozšírené stereo s efektom hrania vo väčšej hale. Zvuku to dodávalo zaujímavé podfarbenie, no viac na úkor originality zvuku. Je to model s integrovaným mikrofónom na kábli. My vidíme najväčšie využitie pre hráčov, ktorí chcú cenovo dostupný model s 50 mm meničmi.

Hodnotenie:
+ cena, vhodné na hranie hier, handsfree, dynamika basov aj pri nižších hlasitostiach
–  diskutabilný efekt rozšíreného sterea

Cena: 29,99 EUR
Zapožičal: Trust

 

Trust Sonin Kids

Slúchadlá určené špeciálne pre deti a nielen preto, že v balení obsahujú súpravu samolepiek. Deti si nimi môžu polepiť mušle a v ich ponímaní si tak ešte viac zatraktívniť slúchadlá. Majú 50 mm meniče, no samotné mušle majú menší ovál. Pre detské ucho je to akurát. Farebné varianty tomu odpovedajú a celkovo majú jasné predurčenie. Plastové vyhotovenie je pružné, nemali by sa poškodiť nárazmi. Príjemná je aj hmotnosť, ktorú tým výrobca dosiahol. Na kábli je ovládanie hlasitosti cez potenciometrické koliesko.

19558b_vyd2015_6_nowat

Mušle majú malý aretačný rozptyl, no deťom pravdepodobne nebude záležať na parametroch ako pohodlie alebo dlhodobé nosenie. Vystačia s pocitom, že majú slúchadlá a koniec koncov nosia sa dobre. Polstrovanie je dostatočne hrubé, no oválne náušníky majú rôzne tlakové zóny pri kontakte s hlavou okolo ucha. Vo výsledku tak možno bude plocha kontaktu s menším objemom výplne. Jedinú podstatnú výčitku k vyhotoveniu máme k obalu polstrovania. Použitý je veľmi tenký materiál pripomínajúci koženku a igelitové vrecko v jednom. Ide nám najmä o výdrž, aj keď je tento materiál dostatočne pružný, hrozí jeho pretrhnutie.

Zvuk je viac basový, mierne zastretý, no nijak zvlášť deformovaný. Pre deti a menej náročných používateľov bude zvuk ideálny. Naproti tomu je tu zvýraznenie stredov a výšok, odporúčame ich „prieraznosť“ stiahnuť ekvalizérom.

Hodnotenie:
+ ľahká konštrukcia, farebné vyhotovenia, certifikované pre deti
–  príliš basové, výraznejšie stredy, tenký obal polstrovania

Cena: 24,99 EUR
Zapožičal: Trust

Pages from TOUCH_IT_2015_06_inz_tab_sluchadla2_nowat

Verdikt touchIT

Creative Draco HS880 je výkonný model herných slúchadiel so silným vonkajším odhlučnením a dobrým zvukom. Vhodné aj na dlhodobé nosenie. Creative SB Blaze je model vhodný pre ľudí, ktorí chcú ušetriť, no stále požadujú kvalitný zvuk. Slúchadlá nemusíte použiť len pri hraní hier. Výhodou je ich kompaktnosť. Creative SBX H3 patrí do novej série, ideálne pre tých, čo nosia okuliare. Špeciálne ladenie meničov vytvára „teplejší“ zvuk. Ak vám nevadí toto ladenie, ktoré sa používa viac večer pri audiozostavách, bude sa vám model H3 páčiť. Creative SBX H5 má hliníkový rám a je vidieť, že je to pokročilejší model tejto série.

Extra jemné polstrovanie, dokonalé odhlučnenie a nosenie ako keby ste ich ani nemali. To sú ich ozajstné prednosti. Genius HS-970BT je dizajnovo veľmi efektne spracovaný headset. Využiť sa dá aj na cestách, vďaka skladateľnej konštrukcii. Ak odpustíte jemné nepresnosti, s celkovou dynamikou zvuku budete spokojní. Panasonic RP-HD5 sú vynikajúce slúchadlá so super detailným a kvalitným zvukom. Premyslená konštrukcia zabezpečí pohodlné nosenie. Panasonic RP-HD10E-K je pokročilejší model s horizontálnou korekciou pozície mušlí. Skvelý a ojedinelý nápad.

Samozrejmosťou je super kvalitný zvuk so zameraním na maximálne detaily. Znalci si prídu na svoje. Vhodné na zapojenie do kvalitnej audiozostavy. Trust EEWAVE S50 predstavujú jednoduchší model, ktorý je dimenzovaný ako komunikačný headset so slúchadlami na počúvanie hudby. Skreslenie je cítiť viac, zameranie je tu na basy. Počítajte aj so silnejším tlakom na uši. Trust Rimix výrobca pripravil ako rozmernejšie slúchadlá a nám sa viac javia ako vhodné na hranie hier. Skreslenie zvuku nám pripadalo ako s efektovým filtrom rozšíreného sterea. Pre hráčov fajn, pre hľadačov verných tónov menej výhodné.

Trust Sonin Kids sú špeciálne slúchadlá pre deti od 4 rokov. Nie je to len súpravou nálepiek a farebným ladením. Majú certifikáciu pre túto vekovú skupinu z hľadiska bezpečnosti používania. Presnosť zvuku nie je ich priorita, no silné basy si vaše ratolesti užijú.

Tento článok vyšiel aj v tlačenom novembrovom vydaní touchIT, č. 6/2015, preto sa niektoré skutočnosti uvednené v článku môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.