Pozitívne na celej kauze je, že Huawei sa k tejto záležitosti postavil férovo a chybu oficiálne priznal.

Novoročné priania mnohých firiem svojim existujúcim i potenciálnym zákazníkom zverejnené na prelome starého a nového roka na sociálnych sieťach nie sú žiadnou novinkou. Nie každé takéto prianie skončí podľa pôvodných predstáv marketingového oddelenia a niečo o tom už vie aj čínsky technologický gigant, ktorý na vlastnej koži pocítil celosvetovú blamáž len pred pár dňami.

Šťastný nový rok 2019 od nás všetkých v Huawei. Našim predsavzatím na nový rok, je dať vám viac dôvodov na spájanie sa tými, na ktorých vám záleží.“ Na tomto milom príspevku by bolo všetko v poriadku, keby nebolo zverejnené zo zariadenia jedného z úhlavných konkurentov, ktorým je Apple. Aj keď si Huawei svoj prešľap pomerne rýchlo uvedomil a do pár minút príspevok stiahol, mnohí pobavení používatelia si stihli zhotoviť screenshot, ktorý sa stal vo chvíli virálnym.

Prípad nezostal bez internej dohry a firma podľa agentúry Reuters vyvodila voči zodpovedným zamestnancom adekvátne sankcie. Podľa oficiálneho vyhlásenia viceprezidentky Huawei Chen Lifang pre Reuters „incident spôsobil škodu značke Huawei.“ Chen Lifang, ktorá zároveň zastáva aj pozíciu riaditeľky správnej rady médiám vysvetlila, ako údajne k tomuto omylu malo prísť. Priamym zodpovedným je podľa všetkého manažér nemenovanej externej spoločnosti, ktorá má na starosti marketing pre Huawei v oblasti sociálnych médií. Ten mal tesne pred polnocou zaznamenať problémy s konektivitou cez VPN na svojom desktopovom PC a preto núdzovo siahol po svojom iPhone, z ktorého príspevok nakoniec uverejnil.

Hoci bol za nešťastný tweet priamo zodpovedný externý partner, Huawei vyvodil sankcie aj voči internému vedeniu, pretože chyba poukázala na „nedostatočný procedurálny dohľad nad riadením.“  Dvaja zamestnanci boli preto degradovaní o jednu pozíciu nižšie a zároveň im bol znížený plat o viac ako 5 tisíc čínskych juanov (v prepočte cca 640 eur). Trestu sa nevyhol ani riaditeľ divízie digitálneho marketingu, ktorému bude na 12 mesiacov zmrazený plat bez nároku na prémie.

Zdroj: 9to5Mac

 

 

Značky:

Nechajte nám správu