Huawei stále drží svoje inteligentné hodinky Watch pri živote.

Trh s novým zariadeniami, ktoré by mali v sebe nainštalovaný WearOS (nást. Android Wear) sa zastavil. Je to spôsobené pravdepodobne aj nedostatkom hardvéru. Spoločnosť Huawei aj napriek tomuto trendu stále vyvíja nového zástupcu modelového radu Huawei Watch.

Informácie zo začiatku marca nasvedčujú tomu, že hodinky sa skutočne chystajú. Najnovšie úniky špecifikácií naznačujú, že pôjde skôr o mierne vylepšenie oproti predošlej verzii. Týmto hodinkám by tak svedčalo skôr označenie Huawei Watch 2 (2018), namiesto Huawei Watch 3.

Ak odhliadneme od čakania na nový čipset od Qualcommu, tak v prípade využitia Snapdragon 2100 so 768 MB pamäte RAM a 4 GB ROM, tak podobností s minuloročným modelom bude ešte niekoľko.

Vydanie hodiniek, ktoré je plánované na tento rok upresňuje niekoľko špecifikácií. Displej hodiniek bude využívať AMOLED technológiu s rozlíšením 390 x 390 pixelov pri 1,2″ kruhovom displeji, rovnakú batériu, ako aj bezdrôtovú konektivitu (vrátane e-SIM) a rovnaké senzory: pre meranie srdcovej frekvencie, barometer, gyroskop, akcelerometer, kompas a senzor pre okolité svetlo.

Pokiaľ by vás nové Watch nezaujali, tak môžete dúfať v pokles ceny staršieho modelu alebo možno v niektoré nové farebné prevedenia remienkov, prípadne nových patentov na hranie hier priamo v hodinkách.

zdroj: gsmarena

Prečítajte si aj:

Testovali sme: Huawei Watch 2 LTE – inteligentné hodinky s bezkontaktným platením

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.