Garmin predstavil novú generáciu svojich obľúbených hodiniek.

Garmin Fenix 6 sú inteligentné hodinky so zabudovaným GPS, ktoré sú určené náročnejším športovcom. Zodpovedá tomu cena hodiniek, kvalita ich spracovania a tiež aj výbava.

Hodinky radu Fenix 6 budú dostupné v piatich modeloch. Vlajkovou loďou je Fenix 6X Pro Solar s odolným sklíčkom Power Glass, ktoré kombinuje technológiu solárneho nabíjania hodiniek a je prekryté zafírovou vrstvou odolnou voči poškriabaniu.

Tieto hodinky dosahujú výdrž až 21 dní, vďaka solárnemu dobíjaniu je možné získať ďalšie tri dni. Zväčšil sa aj displej, ktorý je o 36% väčší v porovnaní s najväčším modelom radu Fenix 5. Ďalšie detaily o Fenix 6X Pro Solar nájdete na slovenskej stránke garmin.sk.

Modely Fenix 6 (47 mm) a 6X (51 mm) ponúkajú ochranné sklíčko a 1,3-palcový, resp. 1,4-palcový displej v prípade modelu 6X. Fenix 6S ponúka 1,2-palcový displej. Všetky nové modely Fenix 6 spĺňajú vojenský štandard odolnosti MIL-STD-810G a majú odolnosť voči vode na úrovni 10 ATM/100 meter, takže sú vhodné aj pre vodné športy.

Hodinky využívajú nový senzor na meranie tepu, ktorý dokáže merať tep aj pod vodou a PulsOX oximeter dokáže monitorovať saturáciu krvi kyslíkom.

Z hľadiska softvérových vylepšení stojí za zmienku najmä nová funkcia PacePro. Tento dynamický sprievodca cieľovým tempom zohľadňuje výškový profil trate, takže rozpočíta trasu na jednotlivé úseky klesania a stúpania a na ich základe určí optimálne tempá pre dosiahnutie vami zadaného cieľa.

Garmin tiež zmenil spôsob, akým hodinky informujú o aktuálnom zostatku batérie. Namiesto percent zobrazujú zostávajúci čas, takže si môžete optimalizovať hodinky podľa aktuálnej potreby.

Okrem základných modelov sú k dispozícii aj modely Pro, ktoré obsahujú aj mapovú navigáciu a prehrávanie hudby z internej pamäte. Ďalšie informácie nájdete na blogu slovenského Garminu a ceny jednotlivých hodiniek si môžete pozrieť v slovenskom e-shope.

Zdroj: Garmin

Prečítajte si aj:

Inteligentné hodinky Fitbit Versa 2 oficiálne: OLED displej, Spotify a Alexa

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit