Na výstave IFA Honor ukázal celý rad produktov, z ktorých najviac svietili notebooky a hlavne inteligentné hodinky. V tomto článku ukážeme, čím sa líšia inteligentné hodinky od konkurencie.  Je to predovšetkým výdrž na batériu, pre hodinky Watch GS PRO totiž uvádza Honor hodnotu až neuveriteľných 25 dní.

Hodinky Honor Watch GS PRO

Na náš trh prídu tieto hodinky v októbri a budú stáť 249,90 eur. Sú to hodinky s uhlopriečkou 1,39 palca, AMOLED displejom a vyzerajú ako skutočné hodinky. Na náš trh prídu v bielej a čiernej farbe, na IFA sme ich videli aj v špeciálnej modrej. Výdrž na batériu 25 dní je v extra ekonomickom režime s vypnutým GPS systémom a zníženým jasom bez Alway-On režimu. So zapnutým GPS je výdrž 100 hodín.

Hodinky prirodzene ukazujú čas, dátum a na výber máte kopu ciferníkov. Niektoré z nich sú naozaj podarené, pôsobia priestorovo a verne. Mechanické tlačidlá sú dve, dosť masívne. Zo spodnej časti je optické meranie tlaku krvi. Honor pripravil aj ucelený systém na monitorovanie zdravia používateľa a aktívne ho núti k tomu, aby sa hýbal.

Remienok je gumený, ale nevyzerá tak. Výhodnou je, že tieto hodinky si môžete zobrať tak k obleku a do divadla ako aj k teplákom na šport. Watch GS PRO podľa výrobcu podporuje až 100 typov športov, pričom je tu aj automatické rozpoznávanie niktorých typov cvikov. Môžete v nich plávať a potápať sa do hĺbky 50 metrov. Tiež spĺňajú 14 vojenských certifikácií na odolnosť zariadenia napr. proti vlhkosti, vysokej a nízkej teplote, morskej soli, vibráciám, prachu a prirodzene pádu. Graficky zobrazujú napr. fázy mesiaca, prílivu, úsvitu a západu slnka a je tu aj varovanie na poveternostné extrémy. Špeciálny režim je pre snowboarding a plávanie, hodinky merajú aj obsah kyslíka v krvi.

Honor Watch ES

Toto sú hodinky vyslovene na šport a taký majú aj dizajn. Aj tieto sa objavia na našom trhu v októbri, farba je biela, čierna a ružová. Predajná cena je 99,90 eur. AMOLED displej má uhlopriečku 1,64 palca, pomer displeja k celkovej prednej ploche je až 70 %. Honor sa pohral s tým, že veľa informácií je na týchto hodinkách podaných v názornej grafickej podobe. Napr. vidíte graf priebehu tepu srdca pri cvičení.

Pre režim Always-On je pripravených 6 typov ciferníkov. S hodinkami Watch ES sa môžete potápať do hĺbky 50 metrov a hlavnou výhodou hodiniek je animácia cvikov. Hodinky vám tak v animovanej podobe ukazujú, ako máte cvičiť napr. drepy, kliky a pod. Je to taká forma osobného trénera, ktorý vám ukazuje, ako sa správne cvičí. Watch ES poznajú 44 takýchto typov animovaných cvikov. Celkovo podporujú 95 rôznych cvikov a majú aj špeciálny program na meranie kvality spánku a na menštruáciu. Výdrž na batériu je v tomto prípade 10 dní v ekonomickom režime.

Z predstavenia týchto hodiniek prinesieme aj video.

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.