Huawei vylepšil svoje inteligentné hodinky.

Huawei oficiálne predstavil hodinky Watch GT 2 Pro. Tie v porovnaní s minuloročným modelom Watch GT 2 prinášajú niekoľko vylepšení z hľadiska konštrukcie a tiež aj funkcionality.

Watch GT 2 Pro majú prémiovú konštrukciu, ktorá kombinuje titánové telo, keramické zadné puzdro a zafírové sklíčko. Rozdiel v konštrukcii je v porovnaní s Watch GT 2 viditeľný na prvý pohľad. Dizajn ako taký sa výraznejšie nemenil. Hodinky budú dostupné v športovej a klasickej verzii.

Pozrite si oficiálne video, ktoré predstavuje funkcie hodiniek Watch GT 2 Pro

Viac športov aj podpora aplikácií tretích strán

Z hľadiska funkcionality pribudlo profesionálne monitorovanie golfu, lyžovania a snowboardovania. Tieto športové aktivity ponúkajú detailné štatistiky. Okrem toho je k dispozícii viac ako 100 športových režimov, ktoré v závislosti od aktivity ponúkajú základné alebo pokročilé štatistiky – 17 je profesionálnych s detailnými štatistikami.

Huawei sa takisto chváli vylepšeným senzorom tepu, ktorý by mal ponúknuť vyššiu presnosť ako hodinky radu Garmin Fénix 6. Na jeho presnosť sme zvedaví a na túto funkciu sa počas testovania zameriame. Novinkou je tiež podpora aplikácií tretích strán, takže si do hodiniek budete môcť nainštalovať dodatočné aplikácie. Uvidíme, ako tento potenciál využijú tvorcovia aplikácií.

Vylepšenia sa dočkala aj systémová aplikácia Počasie, tá teraz ponúka viac informácií – hodinovú predpoveď, predpoveď na ďalšie dni a tiež aj údaje o východe/západe Slnka atď. Pribudla tiež funkcia Route Back (spätná navigácia), ktorá vás bude navigovať, keď sa budete vracať späť napr. z túry – po tej ceste, po ktorej ste prišli do cieľa.

Huawei Watch GT 2 Pro (vpravo) a pôvodné Huawei Watch GT 2 (vľavo)

S bezdrôtovým nabíjaním

Watch GT 2 Pro podporujú bezdrôtové nabíjanie, čo je takisto novinka. Môžete ich nabíjať pomocou bezdrôtovej nabíjacej stanice alebo položením na telefón s funkciou bezdrôtového reverzného nabíjania.

V praxi to znamená, že hodinky nie sú kompatibilné s nabíjačkou pre predchádzajúce generácie Watch GT. Výdrž batérie dosahuje tradične 14 dní, nechýba funkcia Bluetooth volaní a prehrávania hudby.

Huawei Watch GT 2 Pro budú na Slovensku v predaji od konca októbra 2020 za cenu 299 eur vo veľkosti 46 mm. 42 mm verzia týchto hodiniek nebola oznámená.

Huawei Watch GT 2 Pro (vpravo) a pôvodné Huawei Watch GT 2 (vľavo), resp. Huawei Watch GT 2 Pro na fotke vpravo

Prečítajte si aj:

Inteligentné hodinky Huawei Watch GT 2 Pro: Dizajn a hardvér dotiahli takmer do dokonalosti (RECENZIA)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit