Lexus spojil sily so spoločnosťou JAOS a vytvorili terénny špeciál, ktorý vzbudzuje rešpekt a zároveň vyzerá elegantne!

Prečo vznikla táto kooperácia a úprava? Hlavne preto, že obľúbený model od Toyoty – Land Cruiser v najnovšej verzii 300 – sa pravdepodobne nebude dodávať do spojených štátov amerických, avšak luxusný súrodenec, Lexus LX600, tam v ponuke určite bude. Američania majú radi off-road, overlanding a pod. a Lexus sa im bude snažiť ukázať, že nielen Land Cruiser je na tieto aktivity vhodný, ale aj ich najväčšie a najluxusnejšie SUV.

Upravený Lexus LX600 je založený na špecifickej verzii LX600 off-road, ktorá je vytvorená pre japonský trh. Tento model bol spoločnosťou JAOS doplnený o špeciálnu karbónovú ochranu celého podvozku, pribudli karbónové lemy blatníkov a chýbať nesmie ani dobré obutie.  Tento špeciál bude mať 20“ kolesá ENKEI, ktoré majú obuté pneumatiky Toyo Open Country A/T III 285/55 R20. 

Lexus LX600 má pod kapotou 3,4-litrový benzínový Bi-Turbo motor s výkonom 409 koní a max. krútiacim momentom 649 Nm. Tento agregát je spriahnutý s 10-stupňovou automatickou prevodovkou, ktorá prenáša silu na všetky štyri kolesá. To ale nie je všetko, LX600 ponúka okrem rôznych off-road režimov aj uzávierku predného, medzinápravového a zadného diferenciálu. Dodajme, že táto verzia nebude dostupná ako továrenský model, ale po zakúpení si môžete dať tieto úpravy bezproblémov dorobiť.

Páči sa vám tento elegantný špeciál? Veríme, že aj v našich končinách by si tento krásavec našiel svojich vďačných majiteľov, ktorí by sa odlíšili od okukanej konkurencie zo západu.

Zdroj: Caranddriver.com

Prečítajte si aj:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE

Nechajte nám správu