Veľmi dobré správy pre fanúšikov francúzskej automobilky, čo poviete? ARKANA je na prvý pohľad veľmi podarené SUV kupé (trošku sa podobá na konkurenciu z vyššej triedy), ktoré si získa srdce nejedného motoristu.  

Renault ARKANA

Renault ARKANA

Renault ARKANA prichádza na európsky trh s hybridnou technológiou E-TECH a novou R.S. line verziou, ktorá vyniká hlavne dynamickým dizajnom exteriéru. Slová výrobcu sú jasné: „Tento model kombinuje plynulosť, eleganciu a robustnosť. Je výzvou pre tradičné SUV na našom trhu. Predtým sa dal tento model nájsť najmä v portfóliu prémiových značiek.“

Extra veľa informácií zatiaľ nemáme, no čo vieme je fakt, že ARKANA ponúka zaujímavý multimediálny systém a špičkovú, resp. modernú základňu pre vodiča s jedným z najväčších displejov vo svojej kategórií (je to zvláštne, ale áno, toto je nová doba, najprv sa prezentujú multimédiá a displeje, až potom zostatok…).

Dôležité je však to, že nový Renault ARKANA je vybavený hybridným motorom E-TECH Hybrid 140 a benzínovými motormi 1,3 TCe 140 a TCe 160 s 12 V „mikrohybridizáciou“ (1.3 TCe je výborná motorizácia, ktorú sme už neraz ocenili). E-TECH hybrid je využívaný aj v nových vozidlách Clio, Captur a Mégane. Táto technológia má už viac ako 150 patentov a je založená na skúsenostiach skupiny, ktorú má Renault zo segmentu EV a zo súťaže F1.

Kedy? No hneď to nebude! Nový Renault ARKANA bude na pôde EU predstavený v prvej polovici roka 2021. Na Slovensku ho importér plánuje predstaviť na prelome leta/jesene 2021. Cena? Zatiaľ neznáma! Keď bude známa, dáme vám určite vedieť 🙂

Zdroj: Renault

Prečítajte si aj:

Renault Clio 1.3 TCe R.S. Line: Najdôležitejší model značky sa opäť podaril

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE

Nechajte nám správu