Logitech na trh v krátkom slede uviedol aj druhú myš.

G403 Prodigy má totožnú výbavu ako model G PRO. Znamená to, že aj v tomto prípade je k dispozícii senzor PMW3366, ktorý zabezpečuje výbornú precíznosť. Jeho rozlíšenie je v rozmedzí 200 ÷ 12000 DPI. Výrobca zdôrazňuje najmä dlhú životnosť tlačidiel myši s odpružením pomocou kovovej pružiny. Vydržať by mali minimálne 20 miliónov kliknutí.

G403 ponúka štandardný dizajn. Pri hodnotení modelu G PRO sme spomenuli, že niektorí hráči možno dajú prednosť dizajnovo atraktívnejšiemu dizajnu, ale zdá sa, že Logitech hrá na istotu. Aj G403 pôsobí veľmi familiárne. Ľavá polovica je viac vyvýšená, čo môže niekomu vyhovovať. Ergonómia držania myšky je dobrá, ale asymetrickosť pogumovaného tela nepovažujeme za niečo pozitívne alebo negatívne. V tomto prípade fakt záleží na každého subjektívnych preferenciách. V ruke sme držali G403 Prodigy aj G PRO a nedá sa jednoznačne povedať, ktorá myš je pohodlnejšia na používanie. Je zrejmé, že zo symetrického dizajnu G PRO môžu profitovať aj ľaváci. G PRO však navrhli profesionálni hráči a im očividne viac vyhovuje základný symetrický dizajn.

Ponuka tlačidiel neprekvapí. Myš je vybavená dvoma bočnými tlačidlami, ktoré sú rozmerovo väčšie v porovnaní s G PRO, čo oceňujeme. Dvojicu hlavných tlačidiel dopĺňa skrolovacie koliesko a tlačidlo na prepínanie DPI.

Hmotnosť je v tomto prípade 87 gramov, Logitech priložil do balenia aj 10 gramové závažie. Subjektívne preferujeme ťažšie myšky, takže závažie sme ocenili a používali. Kábel má 2 metre, je vystužený. Logitech ponúka káblovú verziu myšky, ale aj jej bezdrôtového súrodenca, ktorý môžete používať v kombinácii s káblom alebo USB prijímačom.

V oboch prípadoch (G PRO a G403) však vidíme problém v cene zariadenia. Rozdiel v cene oboch noviniek je necelých 10 eur. G403 Prodigy stojí oficiálne 69,99 eur, v našich obchodoch ju kúpite za 63 eur. Bezdrôtová verzia atakuje hranicu 110 eur. A hoci použité senzory a sľubovaná životnosť tlačidiel určite cenovku obhája, je škoda, že Logitech uviedol na trh prakticky dve totožné myšky len s iným dizajnom. Z pohľadu bežného hráča sú tieto myšky možno extra luxusom, ktorí naplno nevyužijú. Rad Prodigy bol pritom prezentovaný ako masovo orientovaný.

Aby bolo zrejmé, obe novinky od Logitechu sú kvalitou spracovania a výbavou špičkové myši. A ak hľadáte myš v cene okolo 80 ÷ 100 eur, ide o rozumnú voľbu, ak dávate prednosť „výkonu“ myši pred doplnkovými funkciami. Z hľadiska konštrukcie myši G403 Prodigy ťažko niečo vytýkať. Výborne funguje aj aplikácia Logitech Gaming Software. K dispozícii je vstavaná pamäť, do ktorej si uložíte nastavenia DPI, priradených tlačidiel aj podsvietenia.

Cena: 69,99 eur / 119,99 eur (bezdrôtová verzia)
Zapožičal: Logitech

Tento článok vyšiel aj v tlačenom októbrovom vydaní TOUCHIT č. 8/2016, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Najnovšie príslušenstvo pre hráčov: Logitech G PRO Gaming Mouse

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit