Apple sa nechal počuť, že sa mu podarilo pokročiť v rokovaniach s indickou vládou o rozšírení svojich aktivít v tejto obrovskej krajine. Je celkom pravdepodobné, že Apple začne vyrábať iPhone v Indii už od apríla.

Tchajwanský OEM výrobca Wistron, ktorý je známy skvelými vzťahmi s firmou Apple začal s výstavbou novej prevádzky v Bangalore. Nový závod bude v oblasti Peenya, ktorá je známa ako centrum výroby IT zariadení v Indii.

Apple to myslí s výrobou v Indii veľmi vážne. Čína sa totiž postupom času stáva krajina s drahšou pracovnou silou a rastúcimi požiadavkami zamestnancov. Presun do Indie pritom umožní Apple udržať alebo aj trochu zatraktívniť predajné ceny iPhonov na celom svete.

Aj tradičný výrobca iPhonov – čínsky Foxconn stavia svoju fabriku v Indii, táto však nebude vyrábať výhradne iPhony. Foxconn v nej údajne vyrábať hlavne telefóny pre čínskych výrobcov ako je Xiaomi alebo OnePlus.

V Indii pritom už hľadajú aj manažérov, ktorí budú schopní viesť fabriku splňujúcu požiadavky Apple. Tiež je pravdepodobné, že po prenesení výroby iPhonov do Indie Apple otvorí v tejto krajine aj svoje obchody – Apple Store. Zdá sa, že India sa od roku 2017 začne presadzovať ako nová Čína, kde sa vyrába väčšina IT zariadení.

Zdroj:9to5Mac

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.

Nechajte nám správu