Predaje poklesli o 55%.

Apple predal počas prvých troch mesiacov tohto roka 3,6 milióna inteligentných hodiniek Apple Watch. V druhom kvartáli dopyt výrazne poklesol, predalo sa „iba“ 1,6 milióna kusov. Hoci ide o 55% pokles, Apple Watch sú stále lídrom na trhu so 47% podielom.

Možnože prekvapujúci je fakt, že Apple je jediný výrobca inteligentných hodiniek z rebríčka TOP5, ktorý zaznamenal v Q2 2016 pokles. Samsung medziročne zvýšil predaj hodiniek o 51% a Lenovo až o 75%. Spoločnosť dosiahla 300 tisíc predaných kusov a pohľad na konkrétne čísla lepšie vysvetľuje, prečo ostatní výrobcovia rastú.

Pri pohľade na celkový trh, všetkých inteligentných hodiniek sa v druhom kvartáli predalo 3,5 milióna kusov. Pred rokom to bolo o 32% viac, 5,1 milióna. Treba brať do úvahy, že v apríli 2015 prišli na trh hodinky Apple Watch, čo sa určite podpísalo pod silný kvartál.

Hoci Applu aktuálne klesajú predaje, Samsungu sa podľa analytickej spoločnosti IDC dobre darí. Hodinky Gear S2 majú „silný štart„.

Zdroj: Fortune

Prečítajte si aj:

VIDEO touchIT: Apple Watch v redakcii touchIT (doplnené)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit