Peugeot e-2008 je v cene od 31 000 eur, prípadne s mesačnou splátkou 294 eur. Nabíjaciu kartu k tomto čisto elektrickému auto dostanete až na 10 000 km.

Záruku na hlavnú batériu poskytuje Peugeot až na 8 rokov alebo 160 000 km. Auto je postavené na modernej platforme e-CMP a nemali sme žiadny problém pri pohybe v teréne. Výhodou je zabudovaná trojfázová nabíjačka s výkonom 11 kW. Určite teda investujte spolu s týmto autom aj do domácej wallbox nabíjačky, s ktorou auto nabijete naplno počas noci. Výhodou je aj automatická klimatizácia a celkovo vysoké pohodlie pri jazde.

Pokročilá technologická výbava

K dispozícii máte aj modernú technologickú výbavu ako je mobilná aplikácia MyPeugeot, rozpoznávanie dopravných značiek, podpora Apple CarPlay a Android Auto. Tiež je tu elektronická parkovacia brzda a bezkľúčové štartovanie. V testovanej verzii GT sme mali aj systém sledovania mŕtveho uhla, predné Full LED svetlomety s motívom troch levích pazúrov a automatickým prepínaním diaľkových svetiel + predné hmlové svetlomety s funkciou Cornering. Efektná je aj čierna strecha v tejto verzii a ambientné LED osvetlenie interiéru.

Motorizácia

Výkon elektrického motora je 100 kW/136 koní. S týmto motorom je auto svižné pri jazde, krútiaci moment 260 Nm je k dispozícii už pri miernom pohybe auta. Kapacita zabudovanej batérie je 50 kWh a podľa WLTP je dojazd auta 316 km. My sme namerali okolo 285 km, nijako sme sa pritom neobmedzovali. Na 100 kW nabíjačke nabijete auto z 20 na 80 % za zhruba pol hodinu.

Jazdné režimy sú tri: ECO, Normal a Sport. Aj v prípade brzdenia motorom a rekuperácie energie máte na výber dva režimy. V silnejšom e-2008 ovládate v podstate jedným pedálom.

Celkovo je to elektrické auto s vynikajúcim dizajnom a v modrej farbe vyzerá skutočne úžasne.

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.

Nechajte nám správu