Bezkontaktne je možné platiť, pokiaľ máte bankou vydanú kartu Mastercard a Visa.

mBank rozširuje svoje portfólio služieb o rýchly, jednoduchý a bezpečný spôsob platby a radí sa tak medzi bankové spoločnosti, ktoré tento inovatívny a obľúbený spôsob platieb na slovenskom trhu zaviedli.

Začať používať bezkontaktné platby na podporovaných modeloch hodiniek je veľmi jednoduché. Najskôr je potrebné spárovať smart hodinky s telefónom prostredníctvom aplikácie Garmin Connect či Fitbit. Ak hodinky podporujú bezkontaktné platby, číslo karty je možné zadať v rozhraní aplikácie. Pridanie sa potvrdí zadaním jednorazového kódu SMS, ktorý je zaslaný na telefónne číslo registrované v bankovom systéme. Po overení si klient vytvorí štvormiestny kód, ktorým zabezpečí svoje platby.

Každodenná platba smart hodinkami je potom rovnako jednoduchá. Stačí priložiť hodinky k platobnému terminálu a uhradiť nákup. Používateľ sa nemusí pritom báť akéhokoľvek zneužitia karty, pretože kedykoľvek hodinky zloží z ruky, zamknú sa. Pre ďalšiu platbu je potrebné hodinky znovu odomknúť zadaním štvormiestneho kódu. Všetko je veľmi bezpečné, reálne dáta o karte totiž nie sú nikde v zariadení uložené a zároveň nie sú poskytované ani obchodníkom. Tým je vygenerovaný iba virtuálny platobný token, ktorý zabraňuje zneužitiu karty.

Zdroj: mBank

Prečítajte si aj:

Platíme smartfónom a inteligentnými hodinkami: Prehľad služieb Apple Pay, Google Pay, Garmin Pay a Fitbit Pay

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.