Spoločnosť Polar predstavila celkom nové multišportové hodinky, ktoré by mali konkurovať niektorým modelom zo série Garmin fénix 6.

Polar Grit X sú ľahké, robustné multišportové inteligentné hodinky pre outdoorových nadšencov, ktorí si cenia dlhú výdrž batérie a užitočné športovo – tréningové funkcie. Technická výbava určite pomôže hodinkám uspieť. Polar Grit X sú dodávané so vstavaným výškomerom, kompasom a GPS senzormi, ako aj s optickým snímačom srdcovej frekvencie Precision Prime spoločnosti Polar. Vďaka robustnosti a štandardu MIL-STD-810G sú hodinky veľmi odolné a ľahké (64 gramov).

Polar Grit X

Polar Grit X, Zdroj: Polar

Životnosť batérie by mala byť podľa slov spoločnosti takisto vynikajúca. Polar tvrdí, že Grit X môže poskytnúť až 40 hodín GPS záznamu a monitorovania srdcovej frekvencie (o štyri hodiny viac ako fénix ​​6). So vstavanými šetriacimi režimami batérie dokážu tieto outdoorové hodinky poskytnúť až 100 hodín záznamu. 

Medzi najzaujímavejšie funkcie nových Polar Grit X patria FuelWise a Hill Splitter.

Cieľom FuelWise je upozorniť športovcov na to, kedy majú počas tréningu doplniť energiu. FuelWise navrhne, kedy by ste mali pri aktivite doplniť energiu a tekutiny na základe aktuálnej intenzity prevádzanej aktivity.

Hill Splitter je určený pre turistov, cyklistov alebo kohokoľvek, kto trávi čas na lesných chodníkoch alebo v horách. Táto nová funkcia automaticky zaznamenáva segmenty “do kopca a z kopca”, aby poskytovala metriky toho, ako sa darilo počas každého výstupu a zostupu. Polar Grit X poskytujú prehľad o tom, koľko úsilia / energie vynaložíte pri výstupe na určité typy terénu. Táto funkcia je užitočná pre plánovanie dlhých behov alebo turistických výstupov, kedy dosiahnete v aj náročnom teréne plánovaním stabilné tempo.

Polar Grit X

Polar Grit X, Zdroj: Polar

Grit X su vybavené aj s podrobným mapovaním cez Komoot, ako aj s novým dvojdňovým widgetom predpovede počasia. S týmito Polar hodinkami získate prístup aj k FitSpark – sprievodcovi Polar pre denné cvičenia – ako aj k nočným funkciám, ako sú fázy spánku a nočné “dobíjanie”. Štatistiky Running Power a Training Load Pro takisto sa do týchto hodiniek dostali z modelov Vantage V a V Titan.

Polar Grit X

Polar Grit X, Zdroj: Polar

Je pomerne odvážne porovnávať hodinky Polar Grit X s aktuálnou sériou od Garmin, pretože pri tomto modeli predsalen existuje niekoľko kompromisov. Polar Grit X nemajú úložisko pre ukladanie hudby, alebo napríklad aj pulzný oxymeter, takže na zariadení Grit X nie je možné merať hodnoty SpO2.

Cena Polar Grit X začína tesne pod úrovňou Vantage V – 500 dolárov. Oproti Garmin Fenix ​​6S je cena ovela nižšia. Hodinky Grit X sa začínajú predávať od dnes, 22. apríla, výhradne na webe Polar.com za cenu 429,95 eur. Širšia dostupnosť by mala byť už v máji.

Hodinky sú dostupné v čiernej a zelenej farbe vo veľkostiach M / L, zatiaľ čo veľkosť S / M je dostupná iba v bielej farbe.

Zdroj: Polar

Prečítajte si aj:

Polar Vantage V: Športové hodinky pre skutočných nadšencov (RECENZIA)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.