Philips PicoPix 4835 je úžasný projektor, ktorý sa vám zmestí do každej tašky. Dodáva sa spolu s prenosnou taškou a káblom na pripojenie k zdrojom s HDMI výstupom. Okrem toho podporuje aj MHL, takže okrem notebooku pripojíte na tento projektor aj smartfón alebo tablet. Jeho svetelný výkon je 350 lúmenov, čo znamená, že sa nemusíte obmedzovať pri premietaní na šero alebo noc. Obraz sa dá sledovať aj v mierne zatemnenej miestnosti. Maximálny obraz, ktorý vytvoríte s týmto pikoprojektorom je až 150 palcov, teda 381cm. To však nie je všetko, PicoPix 4835 obsahuje aj zabudovanú batériu. Dá sa použiť aj na externý napájací zdroj, ale na batériu v teréne môžete premietať filmy alebo realizovať prezentáciu 3 hodiny. Zabudovanú batériu s kapacitou 5200 mAh môžete použiť aj ako powerbanku a nabiť si v teréne mobil alebo tablet. K projektoru sa dá prikúpiť aj príslušenstvo, šikovný vyzerá pevný obal, ktorý sa dá využiť aj ako podstavec pod projektor. PicoPix 4835 obsahuje aj korekciu skreslenia keystone (lichobežníkového obrazu).

Philips_PicoPix_2_vyd5_nowat

Obraz má 720p HD rozlíšenie, vo výbave je 3 W reproduktor pre zvuk. Výstup na slúchadlá sa dá využiť pre externý zvuk. Zobrazovacia technológia je DLP, životnosť LED zdroja je 30 000 hodín. Obraz je s dobrým kontrastom a jasom. Medzi doplnkovými funkciami nájdete napr. nastavenie farby steny (okrem bielej to môže byť napr. aj ružová), projekcia zo zadnej strany ale napr. je tu aj signalizácia SOS či varovných svetiel. Pri projekcii projektor počuť, ale nie je to nič strašné (28 dB). Hmotnosť tohto projektora je 342 gramov, hrúbka je 31 mm. Menu ovládacieho systému bolo hneď po zapnutí v slovenčine. Primárnym určením PPX4835 je tak premietanie kvalitného obrazu z notebooku, tabletu alebo smartfónu. Nehodí sa na premietanie obsahu z USB kľúča alebo SD karty, na to sú určené iné modely projektorov PicoPix.

Cena: 479,70 EUR
Zapožičal: Spelex, www.miniprojektory.sk

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.