Výrobca čipov predstavil Wear 3100 v septembri 2018.

Tento čipset pre nositeľnú elektroniku mal pritom rovnaké CPU ako predchodca Wear 2100 s jadrami Cortex-A7.

Najnovšie informácie naznačujú, že výrobca pracuje na platforme s označením WTP2700 a WTP429W, pričom písmená WTP označujú práve testovaciu platformu pre nositeľnú elektroniku. Z toho vyplýva, že Qualcomm pripravuje nový čipset pre inteligentné hodinky, ktorý je založený na Snapdragone 429 pre smartfóny. 

Čipset Snapdragon 429 je vyrobený 12nm procesom FiNFET a disponuje štyrmi jadrami Cortex-A53 pracujúcimi na frekvencii 2 GHz. Čip má 64-bitovú podporu čo znamená, že nové zariadenia budú schopné ponúknuť lepšiu kompatibilitu s moderným softvérom.

Snapdragon Wear 429 (možné označenie Wear 2700) by mal podporovať Bluetooth 5.0 a LTE modem. Platforma podporuje EMMC 5.1, takže nová smart nositeľná elektronika by mala podstatne rýchlejšie pracovať s vnútorným úložiskom.

Teraz ešte presne nevieme, kedy by sa mohli nové čipy pre inteligentné hodinky oficiálne predstaviť, ale veríme, že Qualcomm konečne prinesie pre smart hodinky niečo prevratné, pretože väčšina výrobcov inteligentný hodiniek doteraz siahla radšej po staršej technológii, ako po Wear 3100.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Honor čoskoro predstaví nový fitness náramok. Bude merať aj okysličenie krvi

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.