Toto sú univerzálne slúchadlá na hudbu aj telefonovanie.

Navyše sú spomedzi supra-aurálnych slúchadiel kompaktnejšie a dajú sa lepšie prenášať. Výrobca zvýšil prítlak na uši, čo je vhodné pri chôdzi. Používatelia, ktorí sú citliví na zvýšený tlak na uši a hlavu nemusia byť so slúchadlami spokojní. Faktom je, že sú stabilné pri nosení. Koženkové polstrovanie priľahne na uší a tak si zabezpečíte veľmi dobré odhlučnenie od okolia. Smerom von je odhlučnenie na vysokej úrovni, no 5 bodov z piatich sme udeliť nemohli. Až tak odhlučnené, ako napríklad model AKG Y50BT, nie sú. Ovládanie je kompletne na mušliach.

Tlačidlá sú síce dosť pevné, ale dobre sa ovládajú aj hmatom. Tiež sme ocenili nabíjanie slúchadiel cez klasický microUSB kábel. Ak ich ale vybijete, stále sa dajú použiť s audio káblom. Tento model a JBL Synchros E50BT majú funkciu ShareMe 2.0. Môžete ich teda spojiť dokopy a prehrávať tak hudbu bezdrôtovo na oboch slúchadlách naraz. Aj tu je ovládanie hlasitosti nezávislé na smartfóne. Dosiahnutím maximálnej hranice na slúchadlách si musíte hlasitosť dodatočne upraviť ešte v telefóne. Akumulátor by mal vydržať do 20 hodín prehrávania hudby.

Kvalita zvuku je vynikajúca. Stredy sú jasné a nízke tóny veľmi dynamické. Výšky sa nám v tomto prípade javili menej zastreté, ako napríklad pri modeli AKG Y50BT. Zvukovo teda neurobíte chybu, navyše máte možnosť použiť rozmerovo menšie slúchadlá. Implementácia JBL Pro Audio je cítiť na detailoch zvuku. Hoci slúchadlá vyzerajú „mládežnícky“ produkujú veľmi dobrý zvuk. Ak vás až tak nezaujíma prítlak na uši, tieto si môžete kúpiť aj „naslepo“.

Prečítajte si tiež recenziu na JBL Everest 100

Hodnotenie:

+          vynikajúci zvuk, skladateľná konštrukcia, ShareMe 2.0
–           pre niekoho silnejší prítlak na uši, separátne ovládanie hlasitosti

Cena: 149 EUR
Zapožičal: www.jbl.sk

Verdikt touchIT

JBL Everest 300 sú ideálne pre používateľov, ktorým nevadí silnejší prítlak a ocenia ho práve pri pohybe vonku, cestovaní, či skrátka mimo domov alebo kanceláriu. Keď k tomu pripočítame kvalitný zvuk, výber niektorého z testovaných modelov sa zase o niečo sťaží.

Parametre a hodnotenie testovaných slúchadiel:

Názov modelu / Technické parametreJBL Everest 300
Typdrôtové / Bluetooth
Veľkosť meniča [mm]40
Bluetooth4.1
NFCnie
Funkcia handsfreeáno
Charakteristická citlivosť [dB/1 mW/1 cm]115
Impedancia [Ω]32
Frekvenčný rozsah [Hz]10 ÷ 22 000
Hodnotenie Výsledky
Vlastné odhlučnenie4/5
Odhlučnenie od okolia4/5
Kvalita reprodukcie5/5
Pomer cena / výkon5/5

Tento článok vyšiel aj v tlačenom aprílovom vydaní TOUCHIT č. 3/2016 ako súčasť veľkého testu slúchadiel, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania. 

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.