A ako v našom teste nakoniec dopadli tretie zo slúchadiel značky Magnat?

Na týchto slúchadlách je vidno rozšírený spojovací most. Vhodné sú pre používateľov, ktorých bolí zo silného prítlaku hlava alebo uši. Tu nič také nepocítite a ide o jedny z mála slúchadiel, ktoré si netreba pred kúpou skúšať. Sadnú na hlavu ako uliate. Na mušliach majú veľmi jemné polstrovanie. Spojovací most má polstrovanie slabšie, no dostatočne jemné. Nie je to na škodu a nebudete mať tak nepríjemný tlak na hlavu zhora.

Pohyb mušlí nie je taký voľný ako pri iných značkách. Opäť to neprekáža, nakoľko veľké náušníky kompletne obopnú ucho. Ide o slúchadlá vhodné na dlhodobé nosenie. Ako už z názvu vyplýva, ide o bezdrôtový model s technológiou Bluetooth. Nabíjanie trvá do dvoch hodín cez štandardný USB port počítača. Výdrž na jedno nabitie je 19 hodín. Ak sa akumulátor vybije, žiadny problém.

Magnat-LZR-588-black-vs-silver-Front_web2016_3_nowat

V balení je zároveň odnímateľný kábel. Môžete pokračovať v reprodukcii aj týmto spôsobom. Zostane vám kompletná funkcionalita. Kábel je totiž 4-pólový a máte na ňom aj mikrofón s tlačidlom na hovory. Na ľavej mušli je súprava troch tlačidiel, ktorými sa ovláda prichádzajúci hovor a prehrávanie skladieb, tiež aj posun medzi nimi. Tlačidlá na prechod medzi skladbami zároveň slúžia aj na úpravu hlasitosti, stačí ich dlhšie podržať. Ani tu sme sa nemohli ubrániť pocitu, že mohli po dizajnovej stránke vyzerať lepšie. Avšak až tak to neprekáža, pretože hrajú veľmi dobre.

Prečítajte si tiež recenziu na slúchadlá Magnat LZR 580 S

Basovo sú umiernené a ide o najlepšiu reprodukciu v teste. Basy sú dynamické a nepretláčajú sa cez ostatné zložky. Citlivo vykreslené stredy a výšky budete počuť na prvý pokus. Samozrejme, technológia meničov je rovnako v štýle Laser Tech Driver, takže reprodukcia nie je vyslovene odlišná pri „medzi-modelovom“ porovnaní. Rozdiely sme ale zaznamenali a chválime aj tu vysokú stabilitu. Ekvalizér si môžete nastaviť podľa uváženia, a tak skoro chrčanie počuť nebudete.

Hodnotenie:

+ extra pohodlné, Bluetooth, výdrž, možnosť počúvať aj vybité, špičkovo vyladený zvuk
–  žiadne podstatné

Cena: 129 EUR
Zapožičal: Audio.sk

Verdikt touchIT

Magnat LZR 588 BT sú výborné slúchadlá, ktoré sa dobre nosia. Môžete ich použiť s káblom alebo bezdrôtovo. Kto vyžaduje kvalitný a vyvážený zvuk, toto je jasná voľba.

Parametre a hodnotenie testovaných slúchadiel:

Názov modelu / Technické parametreMagnat LZR 588 BT
TypBluetooth, drôtové
Veľkosť meniča [mm]40
Bluetootháno
NFCnie
Funkcia handsfreeáno
Charakteristická citlivosť [dB/1 mW/1 cm]118
Impedancia [Ω]32
Frekvenčný rozsah [Hz]15 ÷ 23 000
Hodnotenie Výsledky
Vlastné odhlučnenie3/5
Odhlučnenie od okolia4/5
Kvalita reprodukcie5/5
Pomer cena / výkon5/5

Tento článok vyšiel aj v tlačenom marcovom vydaní TOUCHIT č. 2/2016 ako súčasť veľkého testu slúchadiel, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania. 

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.