Nová Škoda Fabia je už konečne na slovenskom trhu. Fabia výrazne technologicky posilnila a dnes to môže byť naozaj špičkovo vybavené vozidlo. Testovali sme jednu z najvybavenejších verzií, ktorá sa predáva za 23 303 eur.

Základné parametre

Základná cena pre FABIA Style je od 17 260 eur. Dĺžka vozidla je 4108 mm a rázvor je 2564 mm čo znamená, že síce miesta vpredu je dosť ale priestoru pre cestujúcich vzadu je pomenej. Testovaná verzia mala aj dva USCB-C porty pre cestujúcich vzadu, v celom vozidle sú už len USB-C porty. Objem batožinového priestoru je 380 litrov, ktorý sa dá sklopením operadiel pre cestujúcich vzadu rozšíriť na 1190 litrov. Objem palivovej nádrže je v tejto verzii 50 litrov, čo sme veľmi ocenili. Priemerná spotreba počas testu bola okolo 7 litrov pri bežnej jazde.

Pohonná jednotka

Benzínový motor má výkon 81 kW, čo je 110 koní a maximálny krútiaci moment je 200 Nm. Maximálna rýchlosť je až 205 km/h, auto má 7-stupňovú automatickú prevodovku. Zrýchlenie z 0 na 100 km/h je za 9,6 sekundy.

Škoda FABIA Style 81 kW
Pohonná jednotka

Technológie

Testovaná FABIA Style je vybavená adaptívnym tempomatom, je tu aj automatické prepínanie tlmené/diaľkové svetlá. Vo vnútri nájdete aj ambientné osvetlenie s možnosťou nastavenia červenej alebo bielej farby. Ocenili sme Full LED svietenie vpredu aj vzadu.

Záruka je predĺžená na 5 rokov. Ku Škodovke patrí aj mobilná aplikácia – na jej inicializáciu treba mať so sebou obidva kľúče od vozidla. Samozrejmosťou je cúvacia kamera, audio výbava má 6 reproduktorov.

Zdroje: vlastné, Škoda

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.

Nechajte nám správu