Telefón s veľkým displejom a za super cenu.

Presne takto ho nastavil Acer a model s komplikovaným názvom Zest bude zaujímavý najmä pre mladých. Na tomto telefóne nás zaujala jeho hmotnosť. Tá je vďaka plastovému telu len 125 gramov. Je to Dual SIM telefón, čiže univerzálny pre širokú skupinu používateľov. Jedna SIM-ka môže byť hlavná, druhá na dátové pripojenie.

Dizajnovo vychádza z ostatných modelov Liquid, a tak nechýba kruhové zvýraznenie reproduktora na zadnej strane ako aj kruhové lemovanie reproduktora nad displejom. Konektor na pripojenie slúchadiel je na hornej hrane, spodná je vyhradená pre microUSB konektor. Na dotyk je telefón veľmi príjemný a plastový kryt vôbec nepovažujeme za nevýhodu. Dokonca sú v balení kryty dva. Biely a čierny, čím Acer odstránil potrebu delenia podľa farby. My sme čierny fádny kryt prehodili za biely a telefón vyzeral skutočne oveľa lepšie. Druhou vecou je, že zároveň máte náhradný kryt, ak sa jeden poškodí. SIM karty aj pamäťová karta sa vkladajú pod odoberateľný kryt. Akumulátor je pevne pripojený k telu a používateľsky sa vymeniť nedá.

Acer príliš do Androidu nezasahuje, no neznamená to, že by ho nechal bez vlastných doplnkov. V oblasti zvuku je tu rozšírenie DTS, ktoré sa nám páčilo. Po zvukovej stránke má svoje využitie.

Telefón má len 1 GB RAM a pomalší 4-jadrový procesor. Dá sa normálne používať, no je cítiť, že toto nie je úplne nadupaný stroj. Za bežných okolností by sme boli kritickejší, no cena nepustí. Je totiž skvelá, a tak získate dizajnovo efektný telefón s veľkým HD displejom na bežnú kancelársku činnosť. Treba dodať, že telefón vydrží vďaka silnému akumulátoru necelé dva dni a v pohotovostnom režime minimálne trojnásobok.

Hodnotenie

+ dva kryty v balení, bezkonkurenčná cena, zvukové rozšírenie DTS
– kapacita RAM

Cena: 99 EUR
Zapožičal: Acer

Verdikt

Acer Liquid Zest je telefón za ultra nízku cenu. Netvrdíme, že je to super výkonný stroj. No za 99 eur máte dobrý telefón s extra veľkou výdržou.

Parametre telefónu a výsledky benchmarkov:

Model telefónuAcer Liquid Zest
Operačný systémAndroid 6.0
Formát SIM kartyDual Micro SIM
Pamäť RAM / ROM / iná [GB]1 / 8
Procesor4 × 1,3 GHz, 4-jadrový, MediaTek MT6580
Displej, počet fariebLCD IPS, 16 miliónov
Displej – veľkosť [palcov]/ rozlíšenie [bodov]5 / 720 × 1280
Regulácia podsvieteniaáno, automatická
Slot na pamäťovú kartumicroSD do 32 GB
Bluetooth, Wi-Fi, USB, GPS, NFC4.0, BGN, áno, áno, nie
Modul GSM, 3GQuad Band, HSPA
Fotoaparát / video8 MPx, autofocus / Full HD, 15 fps
Vymeniteľná batéria a vlastnostinie, 2000 mAh
Čas hovoru / úsporný režim [hod / hod]12 / 640
Rozmery [mm]/ hmotnosť [g]146 × 71 × 8 / 125
ZapožičalAcer
Cena [EUR s DPH]99
Benchmarky Výsledky
AnTuTu Benchmark – Total score23106
PCMark for Android – Work performance2743
3DMark Sling Shot – Total scoreN/A
GraphicN/A
PhysicsN/A
Hodnotenie Výsledky
Dizajn a konštrukcia4/5
Hardvérová výbava2/5
Rýchlosť2/5
Výdrž5/5

Tento článok vyšiel aj v tlačenom júlovo-augustovom vydaní TOUCHIT č. 6/2016, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.