Spoločnosť Samsung sa na svojom blogu oficiálne vyjadrila k testu s ohýbaním smartfónu Samsung Galaxy S6 a S6 edge.

Podľa predtým zverejneného videa portálu SquareTrade totiž novinky od Samsungu ohnete ľahšie ako konkurenčný Apple iPhone 6 Plus. Samsung Galaxy S6 edge sa údajne zlomí pod tlakom hmotnosťou 50kg. Samsung ale upozorňuje na dve podstatné skutočnosti pri tomto teste.

Predovšetkým priamy tlak na smartfón hmotnosťou 50 kg je výnimočnou situáciou.V bežnej prevádzke, keď si používateľ sadne na telefón umiestnený v zadnom vrecku nohavíc, vznikne na telefón tlak hmotnosťou 30 kg. Podľa testov spoločnosti Samsung odolajú vlajkové lode Samsung Galaxy S6 a S6 edge tlaku hmotnosťou do 32 kg.

Za druhé zverejnený test ukazuje tlak len na jednu stranu telefónu – teda zhora. V bežnej situácii ale pôsobí tlak na prednú aj zadnú strana telefónu súčasne. Niektoré telefóny majú pritom odlišnú odolnosť prednej a zadnej strany.

Samsung oficiálne požiada SquareTrade o vysvetlenie podmienok jeho testu, jeho opakovanie a verejné zverejnenie výsledkov tohto opakovaného testu. Samsung uvádza, že svoje produkty dokonale testuje predtým ako ich dodá zákazníkom. Tieto testy zahrňujú pády na zem, ohýbanie i odolnosť voči zlomeniu. Podľa stanoviska firmy sú ich telefóny odolné pri podmienkach každodenného používania. Pozrite si video s testom odolnosti telefónu Galaxy S6.

Značky:

Ondrej Macko

Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.