Ide o malý reproduktor s jedným meničom, no výrazným zvukom.

To je verdikt v prípade, že máte jeden takýto reproduktor. Dajú sa však zapojiť do páru s rovnakým modelom a získate rozšírené a výkonnejšie stereo. Zvuk bol priam vynikajúci a veľmi sme si ho pochvaľovali. Otázkou je, či sa nájde niekto, kto si ich kúpi dva. Ideálny tip na darček pre súrodencov je kúpiť každému jeden reproduktor a môžu si ich vzájomne spojiť. Nám sa v tomto smere páčila nezávislosť. Párovanie zvládnete bez aplikácie v mobile. Nepotrebujete sa limitovať týmto faktorom. Postačí vám na to párovacie tlačidlo, ktoré začne vyhľadávať ďalší reproduktor. Nájdu sa rýchlo a funguje to naozaj na prvý raz. Prepojenie s počítačom dodá nové možnosti a my sme ich využili najmä pri hraní hier. Zvukový prejav nás vyslovene prekvapil a reproduktory vytvorili skutočne efektný zvuk. Ak by ich výrobca dodával v jednom balení za lepšiu cenu, jednoznačne by sme preferovali kúpu oboch naraz. Zvuku nechýbajú basy a čisté výšky a stredy. Ide o vyvážený zvuk, s ktorým budete spokojní.

Ukážka konektorov na reproduktore Creative MUVO 2c

Tým, že je reproduktor vhodný na prenášanie, výrobca zapracoval na konštrukcii a pridal certifikáciu IP66. Reproduktor je vodoodolný a prachotesný. Tlačidlá sú gumové a sú vlastne len vylisované na hornej strane. Jedinou otvorenou časťou je bočná strana reproduktora. Pri bežnom stave je ale zakrytá gumovým krytom Tu totiž nájdete microUSB konektor, audiovstup a slot na microSD kartu. Reproduktor nepotrebujete prepájať s iným zariadením a vystačí si sám. Podporuje formáty VMWA a MP3 s dátovým tokom do 320 kb/s. Nepodporuje WMA Lossless, teda bezstratový formát. Creative dotiahol tento model skutočne ďaleko a keď ho prepojíte s počítačom, získate samostatné zvukové zariadenie s možnosťou ovládania cez aplikáciu Sound Blaster Control Panel. Softvér je dostupný pre Windows a macOS. Výrobca chystá aplikáciu pre mobilné zariadenia, ktorá umožní ovládanie reproduktora cez telefón a prístup k hudbe na vloženej microSD karte.

Hodnotenie:

+ odolnosť voči vode a prachu, spracovanie, kvalita zvuku, rozšírené stereo s dvomi reproduktormi, prepojenie s PC cez USB kábel
– žiadne podstatné

Cena: 49,99 EUR
Zapožičal: Creative

Verdikt

Creative MUVO 2c je odolný voči vode a prachu. Jeho reprodukcia sa nám páčila, bola vyvážená a pri zapojení dvoch modelov dostanete prekvapivo výkonnú miniatúrnu zostavu reproduktorov.

Prehľad parametrov a hodnotenia testovaného reproduktoru:

Označenie reproduktora / Technické parametreCreative MUVO 2c
Typ1.0
Aux ináno
Bluetooth4.2
Výstup na slúchadlánie
NFCnie
Telefonovanieáno
Slot na microSD kartuáno
Ovládaniehlasitosť, hudba, hovory
Výdrž na akumulátor [hod.]6
Vyhotovenieplast
Hodnotenie Výsledky
Kvalita zvuku4/5
Výbava4/5
Pomer cena / výkon4/5
Obchodné informácie
Cena [EUR s DPH]49,99

Tento článok vyšiel aj v tlačenom novembrovom vydaní TOUCHIT č. 9/2016, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Výborný reproduktor Creative iRoar Go s nadštandardnou výbavou

Značky: