Je to cenovo dostupnejšia verzia Modelu S.

Tesla pred rokom predstavila elektromobil s názvom Model 3, ktorý zaujme najmä cenou 35 tisíc dolárov. V porovnaní s cenou ostatných elektromobilov od Tesly ide o ľudovú cenu. Model 3 ešte nie je dostupný na trhu a tesne pred jeho uvedením do predaja by sa mala uskutočniť ďalšia tlačová konferencia, s finálnym predstavením vozidla.

Elon Musk je však pomerne zhovorčivý a na sociálnej sieti Twitter často prezrádza informácie zo zákulisia. Potvrdil to aj teraz. Najskôr zverejnil video, ktoré prezentuje jeden z finálnych prototypov elektromobilu. Označenie „release candidate“ znamená, že tento model by sa mohol eventuálne dostať do predaja. Nevieme však, koľko rôznych variantov finálneho prototypu Tesla aktuálne testuje.

Musk následne na Twitteri zverejnil viacero zaujímavých informácií o novom vozidle. V prvom rade, Model 3 nie je ďalšia generácia elektromobilov Tesla. Nie je to iPhone 3 v porovnaní s iPhonom 2. Model 3 je cenovo dostupnejšia verzia Modelu S, pričom Model S má vo výbave pokročilejšie technológie. Alebo inak povedané, Musk prirovnáva Model 3 k BMW 3 alebo Audi A4 a Model S je podľa jeho slov na úrovni BMW 5 alebo 6.

Rozdiel medzi oboma elektromobilmi spočíva aj v tom, že Model 3 je menšie vozidlo, s menším výkonom a menším dojazdom. Taktiež má o niečo menej funkcií, Musk však nedefinuje detaily. Bez ohľadu na to, aj Model 3 ponúkne funkciu Autopilota a podľa Elona to bude „úžasný“ elektromobil. Jeho dojazd by mal byť lepší ako v prípade konkurenčného Chevy Bolt EV, ktorý má dojazd na úrovni 380 km na jedno nabitie.

Zdroj: VentureBeat

Prečítajte si aj:

VIDEO: Tesla Model 3 je najlepšie auto na svete, aké si môžete kúpiť za 35 tisíc dolárov

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit

Nechajte nám správu