Tvrdí to Elon Musk.

Tesla dnes ráno nášho času oficiálne predstavila dlho očakávaný Model 3. Vozidlo je prezentované ako prvý elektromobil pre masy a Musk dodáva, že vo svojej cenovej kategórii je bezkonkurenčné.

Model 3 sa dostane na trh koncom budúceho roka a automobilka mala už pred svojim oficiálnym predstavením viac ako 130 tisíc predobjednávok. Podľa informácií HNOnline si do susedného Rakúska zbehli predobjednať nový elektromobil aj Slováci. Je zrejmé, že počet predobjednávok bude rásť.

Tesla Model 3 zrýchli z 0 na 100 km za menej ako 6 sekúnd, k dispozícii budú verzie elektromobilu s ešte rýchlejším zrýchlením. Dojazd bude minimálne 350 km, ale Tesla verí, že tento údaj dokáže pred začiatkom masovej výroby ešte vylepšiť.

Model 3 má viacero spoločných vlastností s Modelom S, dotyková obrazovka informačno-zábavného systému je však o 2 palce menšie. Má uhlopriečku 15-palcov. Pozrite si fotografie automobilu.

Pozrite si video z predstavenia Modelu 3:

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit

Nechajte nám správu