HTC Desire 320

Desire320

Výrobca sa charakteristikou tohto telefónu na webe rozhodne „nemazná“. Pozreli sme sa teda ako to naozaj s jeho funkciami je a pre koho je určený. V každom prípade už teraz vieme, že je to šikovný telefón, ktorý padne do dlane takmer každému. Rozmer uhlopriečky displeja je 4,5“ a tomu odpovedá aj rozmer telefónu. Kto oželie niektoré detaily, v modeli Desire 320 objaví svoju túžbu.

Dizajn a vyhotovenie

DSCN1617

HTC zvolilo osvedčený vzhľad, ktorý používa pri svojich nižších sériách telefónov. Teda aj tu nájdeme na zadnej strane pogumovanie krytu. Telefón sa nebude šmýkať v ruke ani na hladkých plochách a tým, že je povedzme takto malý, ešte lepšie sadne do ruky. Jeho hrubší dizajn presahujúci „papierovú špecifikáciu centimetra“ pripisujeme veľkosti a potrebe umiestniť do tela jednotlivé komponenty. Z celkovej hrúbky máme stále dobrý pocit a nevnímame ju ani ako daň za danú cenu. Páčilo sa nám takisto umiestnenie tlačidla na zapnutie displeja na pravú hranu pod tlačidlá ovládania hlasitosti. Hoci tu by sme si vedeli predstaviť spomínané tlačidlo aj na hornej hrane. Tam je len audio konektor, microUSB konektor je podľa dobrých zvyklostí na spodnej hrane.

Výčitku máme k pripevneniu krytu. Ten je bez pochýb pripevnený k hlavnej konštrukcii pevne. Preto ho neodporúčame odnímať príliš často. Počas nášho testovania sme si všimli, že je veľmi náchylný na uvoľnenie a tak pri často odoberaní a zakladaní späť značne opotrebujete bočné plastové zarážky a po bokoch nebude kryt tak dobre doliehať. Ide však o model na jednu SIM kartu s možnosťou vloženia pamäťovej karty. Naša výhrada má tak skôr informatívny charakter. Prakticky nebude dôvod dávať dole zadný kryt.

Technológie a používanie

Rozhranie telefónu je zjednodušené Sense Je tu vlastne na výber z dvoch režimov. Jeden je jednoduchší a vhodný pre tých, ktorí so smartfónom začínajú. Druhý s názvom BlinkFeed zároveň charakterizuje spôsob zobrazenia domovskej obrazovky. Tá úplne vľavo je vyššie uvedená čítačka RSS správ. Spočiatku išlo o kontroverzný prvok, no keď zoberieme do úvahy, že je dostupný obsah aj medzi slovenským spravodajstvom, hodnotíme ju pozitívne. V menu je na výber zobrazenie veľkosti mriežky. Telefón je síce menší oproti rozmerným vlajkovým lodiam, no stále sa stáva vhodným aj pre starších používateľov. Práve pre voľbu počtu ikon v hlavnom menu.

Mriezka

Desire 320 má dodatočné nástroje na úpravu videa, no povedzme, že toto je telefón na to úplne najjednoduchšie fotografovanie. Na video máme diametrálne odlišný pohľad než textár, ktorý pripravoval prezentáciu týchto vlastností na stránke výrobcu. Fotoaparát má pevné ohnisko, nezaostríte teda ani na texty. Video záznam je už pri pohľade na displej trhaný. V tomto prípade sú tieto funkcie skôr ako doplnok, ktorý nezachráni ani LED blesk na zadnej strane.

Rozhranie v telefóne je svižné pri používaní bežných programov. Pri náročnejších hrách treba počítať s pomalším prepínaním aplikácií. Najlepší ukazovateľ je test PCMark for Android, ktorý čo najvernejšie odzrkadľuje použitie v kancelárskom režime.

Hodnotenie

+ vyhotovenie tela, pogumovanie zadnej strany, vhodný pre používateľov s menšou dlaňou, BlinkFeed so slovenským obsahom

– fotoaparát len na základné použitie, priľnavosť zadného krytu po častom odoberaní

Cena: 139 EUR

Zapožičal: HTC

Verdikt touchIT.sk

Acer Liquid Z410 je telefón so stereo reproduktormi, LTE a automatickým zaostrovaním fotoaparátu. Bežné veci? V cene za 500 eur áno. Tu sa však bavíme o najnižšej cene spomedzi modelov v našom teste.

Benq F5 je model, ktorý na nás urobil vynikajúci dojem. Dobre sa používa, je vhodný aj na fotenie a k tomu je tu ešte LTE a NFC. Vieme, už nekopíruje 100-eurovú hranicu a približuje sa k pomyselnej „dvestovke“.

HTC Desire 320 je telefón pre používateľov, ktorým stačia základné parametre a chcú šikovný telefón do ruky. Je tu síce horší fotoaparát použiteľný len na základné fotografie, no telefón najmä tým ako vyzerá, nájde svojich priaznivcov.

Značky:
1 2 3

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.