Leto síce skončilo, ale na motorke sa dá stále dobre jazdiť. Kawasaki Versys 1000 S je motorka pre technologického nadšenca, má mobilnú aplikáciu a je na nej čo nastavovať.

Výkonný motor

Ide o motorku s kvapalinou chladeným, štvortaktným radovým štvorvalcom so zdvihovým objemom 1 043 cm³. Zapaľovanie je digitálne, štartovanie elektrické. Maximálny výkon motora je 88,2 kW (120 koní) pri 9 000 ot/min, maximálny krútiaci moment je 102 Nm pri 7 500 ot/min.

Prevodovka a odpruženie

Prevodovka je 6-rýchlostná s vynikajúcim systémom QuickShift hore aj dole. Predné brzdy sú duálne poloplávajúce 310 mm športové kotúče, strmeň duálny 4-piestikový. Vzadu je jeden 250 mm kotúč s 1-piestikovým strmeňom.

Predné odpruženie tvorí 43 mm obrátená vidlica s plynulým tlmením a nastaviteľným predpätím pružiny. Vzadu je to zavesenie Back-link s plynovým tlmičom a ľahko nastaviteľným predpätím pružiny.

Kawasaki Versys 1000 S je podstavená na dvojrúrkovom hliníkovom ráme, rázvor kolies je 1520 mm. Objem palivovej nádrže je 21 litrov a výška sedadla: je 840 mm. Pohotovostná hmotnosť motorky je 253 kg.

Mobilná aplikácia

Prepojená mobilná aplikácia je Rideology a pomocou nej sa dá veľmi jednoducho analyzovať vaša trať. Vidíte napr. priebeh otáčok, spotreby, výkonu motora a to všetko vytiahnuté v časovej osi vašej trati. Okrem toho je možné pomocou aplikácie nastavovať rôzne voľby, napr. vypnúť QuickShift, ak so to prajete. Nastavovanie motorky cez aplikáciu je komfortnejšie ako to robiť priamo na motorke, čo sa samozrejme tiež dá. Slúži na to výborný displej, ktorý sa dá preprnúť medzi denným a nočným svietením. Prepojenie medzi aplikáciou a motorkou je cez Bluetooth.

Kawasaki Versys 1000 S
Kawasaki Versys 1000 S

Pri našom teste sme namerali spotrebu okolo 5 litrov/100 km. Na motorke sa jazdí plynulo a pohodlne. Výborný pocit sme mali hlavne zo systému QuickShift. Do kompletnej výbavy nastavovania tejto verzii motorky chýba len elektronicky nastavovaný podvozok. Motorka sa dá vybaviť celým systémom kufrov na jazdenie na dlhú vzdialenosť.

Zaujímavosťou je zobrazovanie uhlov náklonu na pravú a ľavú stranu a zaznamenávanie svojich rekordov. Jazdné režimy obsahujú dážď aj šport.

Cena: 14 595 eur

Zapožičal: Kawasaki.sk

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.

Nechajte nám správu