Tento model je vhodný pre používateľov, ktorí majú v priazni značku Sony, no nechcú super basový model. Konštrukcia je ľahká, keďže je tvorená z plastov v kombinácii s oceľovým spojovacím mostom. Slúchadlá sa dajú použiť s káblom, ale aj bezdrôtovo a všetko potrebné nájdete priamo na nich. Teda aj nezávislé ovládanie ako pri modeli Sony MDR-XB950BT.

Ovládacie prvky sú mierne prehodené a na rozdiel tlačidla Bass je tu tlačidlo NC na aktivovanie funkcie aktívneho odhlučnenia. Na ľavej mušli je okrem neho tlačidlo na zapnutie, mikrofón, microUSB port na nabíjanie a vstup na audiokábel. Pravá má na svojej kruhovej hrane výklopný ovládací prvok s možnosťou zatlačenia a ovládanie hlasitosti cez zdvojené tlačidlo.

Párovanie je možné pomocou NFC. Je rýchle a reaguje na prvýkrát. Konštrukcia slúchadiel je pevná, no po čase bude otáčanie mušlí vydávať vŕzgavý zvuk. Polstrovanie mušlí je veľmi mäkké, tieto slúchadlá určite nikoho tlačiť nebudú. Kompletne obopnú uši a sadnú na hlavu ako uliate. Pri chôdzi držia stabilne na hlave a nebudete mať pocit príliš ťažkej hlavy.

Hudobne potešia slúchadlá najmä používateľov, ktorí chcú čistý zvuk. Podľa tabuľky parametrov síce ukazujú nižší frekvenčný rozsah, ale slúchadlá hrajú veľmi dobre, a to v stredových aj vo vyšších pásmach. Aj keď tu nie je super bass funkcia, o potrebnú dynamiku basov neprídete. Funkcia Beat Response Control je integrovaná, no nie je taká prenikavá.

Názov modelu / Technické parametreSony MDR-ZX770BN
Typdrôtové, Bluetooth
Veľkosť meniča [mm]40
Odhlučnenie od okoliaANC
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]8 ÷ 22 000
Typ konektoraL konektor
Skutočná hmotnosť [g]242

Stará sa práve o to, aby nízke tóny neboli príliš skreslené a celkovo bola reprodukcia vyvážená. Vhodne dopĺňa a vyvažuje reprodukciu. Ideálne sú pre tých, čo cestujú. S aktívnym odhlučnením si vychutnáte čistý zvuk.

Hodnotenie
+ zabudované kodeky AAC a SBC, podpora aptX, ANC nedeformuje zvukový prejav, čistota zvuku
– vŕzgajúce uchytenie mušlí

Zapožičal: Sony Slovakia
Cena: 182 EUR

Tento článok vyšiel aj v tlačenom októbrovom vydaní TOUCHIT č. 8/2016, ako súčasť testu slúchadiel, preto sa niektoré skutočnosti uvednené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

NAŠE HODNOTENIE

7.8 Pohodlné slúchadlá

Sony MDR-ZX770BN sú slúchadlá s ANC. Vďaka celkovej hmotnosti sa pohodlne nosia a majú optimálny prítlak. Odporúčame ich používateľom na cestách s dôrazom na kvalitnú reprodukciu

  • Vlastné odhlučnenie 7
  • Odhlučnenie od okolia 8
  • Kvalita reprodukcie 8
  • Pomer cena/výkon 8
Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.