Model Siberia 840 je nástupcom oceňovaného modelu 800. Novinka prináša prepojenie cez Bluetooth a možnosti modifikácie cez softvér SteelSeries Engine 3 Customization. Ide o najvybavenejšie slúchadlá v teste určené pre skutočných hráčov. Kupujete si nielen slúchadlá, ale kompletný audiosystém. Základom je stanica, ktorá sa pripája k rôznym zdrojom zvuku.

Získate tým obdobu veľkých reproduktorov do obývačky priamo na uši. Stanica má OLED displej, kde si všetko nastavujete kruhovým ovládačom. Slúži na párovanie, výber tzv. LiveMix alebo ChatMix či nastavenie ekvalizéra. Tieto funkcie umožnia plynule miešať audio, napríklad hlasy pri komunikácii v hre a hudbu z hry. Kedykoľvek sa môžete rozhodnúť, ktorý audioprenos uprednostňujete.

Či chcete počuť spoluhráčov alebo si viac vychutnať hudbu a zvuky z hrania a ich hlasy z audiochatu stíšiť. Zaujímali sme sa o to, ako sa vlastne slúchadlá nastavujú a všetko išlo hladko. Rovnako bezchybné je aj párovanie so stanicou. Výrobca zapracoval na detailoch, a tak nebudete pociťovať ani problémy s párovaním alebo sekaním hudby (tzv. lagovanie prenosu).

Využiť môžete aj prepojenie cez optický kábel. Stanica sa napája z elektrickej siete a zároveň nabíja plochý akumulátor. V balení sú dva a jeden z nich máte v slúchadlách. Slúchadlá na akumulátor vydržia hrať do 20 hodín a ak sa vybije, vytiahnete z prenosovej stanice / nabíjačky nabitý a pôvodný zo slúchadiel necháte nabíjať. V SteelSeries mysleli skutočne na všetko.

Slúchadlá sú precízne spracované a majú matný povrchový plast, obdobu mäkčeného. Spojovací oblúk má z vnútornej strany päť vankúšikov s pamäťovou penou a na hlave tak vôbec netlačí. Mušle majú umelú kožu, pod ktorou nájdete takisto pamäťovú penu. Tá výborne priľne na uši a získate tak dobré vnútorné aj vonkajšie odhlučnenie.

Názov modelu / Technické parametreSteelSeries Siberia 840
Typdrôtové, jack, USB, Bluetooth
Veľkosť meniča [mm]40
Odhlučnenie od okoliakonštrukciou
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]20 ÷ 20 000
Typ konektoraUSB
Skutočná hmotnosť [g]336

Na slúchadlách je koliesko na nastavenie hlasitosti. Jeho stlačením sa zároveň dá meniť profil nastaveného ekvalizéru. Slúchadlá držia pevne na hlave a počiatočný pocit z pevnejšieho prítlaku sa behom niekoľkých minút vytratí prispôsobením pamäťovej peny. Hudobne ide o vyladené slúchadlá a tu je príklad toho, aký vplyv mala cena na celkovú súpravu. Technológie a možnosti pripojenia nezatienili hudobný prejav. Ten je vyvážený a keď k tomu pridáme nastavenia Dolby, získate použiteľný audiosystém na filmy, hudbu a hry. Slúchadlá Siberia 840 určite odporúčame do vašej pozornosti.

Hodnotenie:
+ konštrukcia, možnosti prepojenia s konzolami, celková výbava, pohodlné slúchadlá, kvalita zvuku
– žiadne výrazné

Zapožičal: SteelSeries
Cena: 349 EUR

Tento článok vyšiel aj v tlačenom októbrovom vydaní TOUCHIT č. 8/2016, ako súčasť testu slúchadiel, preto sa niektoré skutočnosti uvednené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

NAŠE HODNOTENIE

9.0 Špička na trhu

SteelSeries Siberia 840 považujeme za špičku na trhu, za audiosystém priamo na uši. Možnosti prepojenia vám dávajú voľnosť pri striedaní hrania medzi PC a konzolami. Skrátka neprišla ani kvalita zvuku. Hudobne slúchadlá uspokoja aj náročných používateľov.

  • Vlastné odhlučnenie 8
  • Odhlučnenie od okolia 8
  • Kvalita reprodukcie 10
  • Pomer cena/výkon 10

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.