Do najkrajších sviatkov v roku ostáva už iba zopár dní.

Pre svojich blízkych chceme pripraviť čarovnú atmosféru a obdarovať ich pekným darčekom. Rovnako sa chceme vyhnúť aj predvianočnému zhonu, ale vieme, že nie vždy sa to dá. Pripravili sme pre vás niekoľko inšpirácií zo sveta technológií, ktoré určite uľahčia výber toho správneho darčeka. Pre lepšiu orientáciu, sme náš výber rozdelili do viacerých cenových kategórií. Seriál „Vianočné darčekové inšpirácie pre celú rodinu„, budeme aktualizovať každú stredu, kedy zverejníme tipy na darčeky, ktoré sa budú možno vynímať aj pod vašim vianočným stromčekom. Teraz prichádza štvrté pokračovanie darčekových inšpirácií a veríme, že aj z neho si vyberiete svojho favorita.

Do 100 eur

Xiaomi Mi Band 3 – Najlepší z cenovo dostupných náramkov

Náramok Xiaomi Mi band 3 ponúka veľký dotykový displej, ktorý zobrazuje aktuálne informácie. Notifikácie si viete pozrieť aj bez použitia smartfónu. Smart náramok prináša vylepšenia v monitorovaní pohybovej aktivity, činnosti srdca a spánku. Ponúka najrôznejšie údaje, ktoré sú kľúčové pri vyhodnocovaní vašich cieľov. S pridruženou aplikáciou získate dokonalý prehľad o vašom pohybe a zdraví. Náramok je vodotesný, takže s ním môžete pokojne aj plávať. Poteší 20-denná výdrž na batériu. So smart náramkom od Xiaomi môžete mať telefón odomknutý hneď, ako sa objavíte v jeho blízkosti.

Cena: 34,90 eur

JBL TUNE600BTNC: Slúchadlá s dlhou výdržou

Slúchadlá ponúkajú aktívne potlačenie hluku, ktoré funguje výborne. Okrem toho sú pohodlné a nezaberajú veľa miesta. Sú ideálne na cestovanie a presne v takom štýle ich výrobca skonštruoval. Budú ladiť k vášmu štýlu, sú totiž dostupné v štyroch farbách. Sú z plastu, ale za to ponúkajú dostatočnú pružnosť a pri bežnom používaní ich nezlomíte. Prenášanie je zjednodušené možnosťou zloženia v kĺbe nad mušľami, ako aj otočením do plochého stavu. Mušle sadnú na uši bez zbytočne silného prítlaku. Majú 32 mm meniče, no oblúky nie sú také veľké, aby sa do nich zmestili uši.

Pokryjú ich takmer celé. Výrobca ich zamýšľal ako slúchadlá s prítlakom na uši. Náušníky majú jemný, akoby celulózový povrch. Oceníte priľnavosť mušlí na uši a výborné odhlučnenie už len po samotnom nasadení. Aktívne odhlučnenie sa hodí na filtrovanie jednoliatych tónov v nízkych až stredných frekvenciách. Hlas budete spoľahlivo počuť. Tu výrobca použil trochu inú intenzitu a na rozdiel od iných sa nemusel zaoberať filtrovacími režimami. Medzi dizajnové špeciality patria aj mikrofóny, ktoré sú priamo v mušli nad meničom a pod látkovým poťahom meniča ich spoľahlivo rozoznáte. Viac o slúchadlách od JBL, sa dozviete v našej recenzii na tomto odkaze.

Cena: 99 eur

Do 500 eur

Garmin vivosmart 4 – Dobre vybavený fitness náramok

Elegantný fitness náramok s meraním tepu a celodennej aktivity má minimalistické vyhotovenie, ktoré je pohodlné pre každodenné nosenie. Počas celého dňa náramok poskytuje prehľad o srdcovom tepe, fyzickej aktivite, ako aj hladine stresu. Určite oceníte monitorovanie kvality spánku. Smart notifikácie vás jemným vibrovaním upozornia na prichádzajúce SMS, hovory alebo aj notifikácie aplikácií. Náramok má prednastavené aj automatické odpovede na textové správy. Na jedno nabitie náramok dokáže fungovať až 7 dní. Vivosmart 4 neprekvapí ani dážď a môžete s ním dokonca aj plávať.

Cena: 139,99 eur

Magnat Prime Classic – Elegantný bezdrôtový retro reproduktor

Reproduktor, ktorý si prepojíte cez Bluetooth a zároveň ponúka kompaktné rozmery. Pevné drevo vo forme MDF dosky zabezpečí dynamickú reprodukciu. Ovláda sa pomocou potenciometrického ovládača na bočnej strane alebo cez smartfón. Tento model sa dá dokonca prepojiť aj 3,5 mm audio vstupom.

Spredu je umiestnený 8,5 cm stredobasový menič, v spodnej časti je nadol smerujúci basový menič s priemerom 10 cm. Pri návrhu šasi použil výrobca laserové meranie Klippel, ktoré prináša minimálne skreslenie pri rôznych hlasitostiach zvuku. Nespornou výhodou bude jeho retro dizajn kombinovaný s modernými prvkami a typickou farbou pre značku Magnat.

Cena: 199 eur

Do 1000 eur

Samsung Galaxy Note 9 – Supervýkonné multimediálne centrum

Na svoje smartfóny sa spoliehame deň čo deň, od rána do večera. Preto potrebujeme zariadenia, ktoré dokážu držať krok aj s rýchlym životným tempom bez toho, aby sme museli hľadať najbližšiu zásuvku kvôli nabíjaniu, mazať fotografie kvôli uvoľneniu miesta pre ďalšiu snímku, úzkostlivo čakať na stiahnutie videa pred nástupom do lietadla alebo riešiť oneskorenia pri hraní hier. Samsung Galaxy Note 9 toto všetko prináša.

Batéria s celodennou výdržou: Galaxy Note 9 je vybavený batériou s kapacitou 4 000 mAh, ktorá je pri vlajkových telefónoch Galaxy vôbec najväčšia a poskytuje energiu na dlhú dobu, takže môžete celý deň od rána do večera telefonovať, posielať textové správy, hrať hry a pozerať filmy.

Ukladajte viac, mažte menej: Galaxy Note 9 sa dodáva v dvoch kapacitách vnútorného úložného priestoru – 128 GB alebo 512 GB. A vďaka možnosti vloženia karty microSD je Galaxy Note 9 pripravený ponúknuť 1 TB pamäť, a poskytnúť vám tak pocit pokoja a istoty vďaka vedomiu, že máte dostatok miesta pre obľúbené fotografie, videá a aplikácie.

Rýchlosť a výkon: Galaxy Note 9 je mimoriadne výkonný smartfón s 10 nm procesorom a podporou najrýchlejších dostupných sietí na trhu (až 1,2 gigabitov za sekundu) pre streamovanie a sťahovanie bez akýchkoľvek chýb. Galaxy Note 9 taktiež obsahuje špičkový systém Water Carbon Cooling vyvinutý spoločnosťou Samsung a algoritmus regulácie výkonu na princípe umelej inteligencie integrovaný priamo do zariadenia pre zabezpečenie vysokého, ale napriek tomu stabilného výkonu. Významným znakom radu Note je S Pen. Jeho zásluhou si používatelia vydobyli uznanie a Samsung rozšíril predstavu o tom, čo všetko smartfón dokáže. To, čo bolo na začiatku nástrojom pre písanie a kreslenie, dáva teraz používateľom do rúk ďalšie možnosti a väčšiu kontrolu.

Cena: 999 eur (128 GB verzia)

Luxusný darček

Nikon Z6 – Plný formát. Plná vízia.

Fotoaparát je vybavený novým plnoformátovým (Nikon FX) obrazovým snímačom CMOS typu „Backside illumination“ so vstavaným automatickým zaostrovaním s fázovou detekciou v rovine obrazu a najnovším obrazovým procesorom EXPEED 6. Model Z6 je všestranný fotoaparát formátu FX s efektívnym rozlíšením 24,5 Mpx a podporuje široký rozsah štandardnej citlivosti ISO 100 – 51 200. Vďaka vynikajúcemu výkonu pri vysokej citlivosti ISO je možné snímať full-frame videosekvencie v kvalite 4K UHD s plným odčítaním pixelov. Model Z6 vyhovie rozmanitým potrebám, napríklad pri snímaní v slabo osvetlenom prostredí alebo snímaní videosekvencií.

Nikon adaptér FTZ, kľúčová súčasť všetkých nových bezzrkadlových fotoaparátov radu Nikon Z, umožní pripojiť všetkých, minimálne 360 doteraz vyrobených objektívov s bajonetom Nikon F na nové telá Nikon Z7 a Z6. Pripojením na tieto fotoaparáty môžete VR využiť aj pri objektívoch, ktoré túto vlastnosť nemajú, a to v troch osiach. Z6 má vstavanú redukciu vibrácií VR priamo v tele. Viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.

Cena: 2129 eur (telo) + 32 GB XQD karta v hodnote 100 eur zadarmo

Znásobte svoje úspory v správny čas

Pokiaľ ste sa na Vianoce pripravili v predstihu a darčeky už máte nakúpené, je dobré sa pozrieť aj o trochu ďalej. Starý rok pomaly odchádza a s príchodom nového, si veľa z nás dáva rôzne predsavzatia a pripravuje plány do budúcnosti. VÚB banka taktiež myslí na budúcnosť svojich klientov a pripravila šetrenie s názvom Kombiprodukt. Ten spája istotu termínovaného vkladu a výhody investovania do fondov.

  • Je to ideálny nástroj na uloženie nasporených peňazí pre každého aj pre tých, ktorí ešte nemajú skúsenosť s investovaním a chcú si otestovať investovanie do podielových fondov.
  • Je to príležitosť rozumne zhodnotiť voľné finančné prostriedky, zodpovedne si vytvárať finančnú rezervu a rozložiť svoje investície.

Pokiaľ chcete investovať, ale neviete do čoho, alebo sa aj obávate rizika, tak všetko to rieši kombinácia termínovaného vkladu a podielových fondov. Vďaka tomu, že 2/3 prostriedkov investujete do podielových fondov, máte možnosť získať nadpriemerné zhodnotenie na finančných trhoch. Ostatná 1/3 prostriedkov je uložená na 12-mesačný termínovaný vklad s momentálne najvýhodnejšou úrokovou sadzbou – až 3 %.

Pre viac informácií kliknite na tento odkaz, alebo navštívte ktorúkoľvek z pobočiek VÚB banky.


Prečítajte si aj:

Vianočné darčekové inšpirácie pre celú rodinu, časť 3.

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.