Vonku začína byť už jar a je celkom čas rozmýšľať o tom, na čom sa budeme voziť? A pritom si to dobre užiť.

My sme sa boli pozrieť v Košiciach na nové elektrické skútre a motorky značky SuperSoco. Aktuálne sa modely roku 2021 pripravujú na predaj na našom trhu. My sme si užili ich predpremiéru.

Krásna limitka

Hlavnou novinkou je TC Pro, čo je limitovaná edícia dizajnovej a extra výkonnej elektrickej motorky . Celkovo je ich vyrobených len 1000 kusov, z toho sa do predaja na Slovensku dostáva len 25 kusov. Ak ju teda chcete, bude sa treba poponáhľať.

Elektrická motorka TC Pro je efektná na prvý pohľad. Zdroj: TOUCHIT.sk

Ako sme zistili, v Antiku sa dá dohodnúť testovacia jazda a novú motorku TC Pro si môžete vyskúšať. Táto motorka vychádza z modelu TC Max, má podobné parametre, ale jej maximálna rýchlosť je 90 km/h namiesto 95 km/h. Elektrický motor s výkonom 3,5 kW je pri nej umiestnený v strede motorky, batéria sa nachádza pred vodičom, v odkladacom priestore.

Svietenie je LED, pod sedadlom je menší priestor napr. na náradie alebo doklady. Ako je zrejmé z našich obrázkov, TC Pro prichádza vo veľmi zaujímavom dizajne a s efektnejším farebným vyhotovením. Spolu s touto motorkou pritom dostanete aj plaketku, ako dôkaz, že skutočne vlastníte jeden z prémiových modelov tejto značky.

Štítok s označením poradového výrobného čísla pre TC Pro Max. Zdroj: TOUCHIT.sk

Štítok s označením poradového výrobného čísla pre TC Pro. Zdroj: TOUCHIT.sk

Pritom jej cena pre túto limitku je stanovená o niečo nižšie ako je to v prípade TC Max, konkrétne je to 3990 eur. Ide o motorku z kategórie L3, na jej šoférovanie stačí teda vlastniť vodičský preukaz skupiny B aspoň 2 roky, alebo vlastniť vodičský preukaz s oprávnením na skupinu A1.

Sedadlo TC Pro. Zdroj: TOUCHIT.sk

Najsilnejší elektrický skúter

Ďalší model pre sezónu 2021 je zatiaľ najsilnejší elektrický skúter CPX a tento sa ako novinka na Slovensku objavuje po prvý krát. Je to vyspelejšia verzia obľúbeného skútra CUX a ide o dvojmiestny robustný skúter do mesta.

Skúter CPX použijete s jeho dlhým dojazdom a silou nielen v meste. Zdroj: TOUCHIT.sk

Jeho základnou charakteristikou je vysoký výkon elektrického motora. Je to neuveriteľných 4000 W a elektrický motor je umiestnený v zadnom kolese. Maximálna rýchlosť pre tento skúter je 90 km/h pri maximálnom krútiacom momente až 171 Nm. Zadné koleso s elektrickým motorom je pritom ku skútru spoľahlivo pripevnené šraubami, a teda sa dá veľmi jednoducho dostať k motoru, ak by to bolo potrebné.

Dojazd skútra CPX je až 180 km pri použití dvoch batérií, ktoré sa v tomto prípade dajú umiestniť naraz do odkladacieho priestoru. Navyše, batéria (60V15A) je pri tomto skútri novej generácie a pri rýchlonabíjaní sa nabije za 3,5 hodiny. Na zvýšenie bezpečnosti je skúter vybavený predným štítom, rovnako je tu zosilnený zadný nosič, ktorý je vyhotovený z karbónu. Ten je kompatibilný s bežným typom dopravných boxov. Skúter CPX má 16-palcové bezdušové pneumatiky, pri dlhších cestách oceníte hrubý a pohodlný vankúš sedadla.

Hmotnosť skútra CPX aj s batériou je 110 kg a maximálna nosnosť je 168 kg. Skúter je vybavený LED svetlami, brzdy sú hydraulické, kotúčové. Ide o kategóriu L3, teda vodičský preukaz na skupinu B potrebujete vlastniť aspoň dva roky alebo mať oprávnenie na skupinu A1. Cena tohto skútra je 3990 eur, farebná verzia je čierna a šedá.

Štýlový skúter

Pozreli sme si aj naozaj štýlový skúter, ktorým je Super Soco CUmini. V tomto prípade zaujme určite cena, ktorá je do 1000 eur. Tento skúter je určený ako základný model a ak mu nebude stačiť sila elektrického motora, môžete použiť aj integrované pedále. Udávaný dojazd je do 70 km, 28 Ah batéria je vymeniteľná a výkon elektrického motora je do 600 W. Farba môže byť biela ale aj čierna, červená a sivá. Prístrojová doska je z monochromatického LCD displeja, kolesá majú 12 palcov. Maximálna rýchlosť pri tomto skútri je 45 km/h. Antik zatiaľ zvažuje jeho predaj na našom trhu, preto je zatiaľ predajná cena určená len orientačne.

Modely od firmy Super Soco je možné prepojiť aj cez aplikáciu. Takto na diaľku zistíte napr. ako je to s aktuálnou kapacitou batérie alebo kde ste nechali svoj stroj zaparkovaný.

My motorky a skútre Super Soco vyskúšame a prinesieme aj ich video z ich predstavenia.

Pozrite si aj predstavenie motorky Super SOCO TS X

Vyskúšali sme elektrickú motorku Super SOCO TS X. Stačí na ňu oprávnenie AM

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.

Nechajte nám správu