Spoločnosť Veracomp predstavuje VAD (Value Addded Distributor), ktorý pôsobí aj na slovenskom trhu.

Oblasti distribúcie zahŕňajú bezpečnosť IT, siete a infraštruktúru, mobilitu a komunikácie, dátové centrá aj Open Source softvér. My sme sa o firme Veracomp rozprávali s CEO firmy Veracomp Slovakia, Petrom Jandom (Petr) a Naďou Gubišovou, ktorá zastupuje marketingové oddelenie tejto spoločnosti (Naďa).

TOUCHIT: Mohli by ste nám predstaviť spoločnosť Veracomp?

Petr: Veľmi rád. Sme VAD distribútor IT produktov. Sme súčasťou Veracomp Group, ktorú tvorí viac ako 17 krajín strednej a východnej Európy. V súčasnej dobe zastupujeme 15 výrobcov z viacerých IT oblastí a našu ponuku každým rokom navyšujeme.

TOUCHIT: Aké oblasti máte na mysli?

Petr: Ide predovšetkým o oblasť bezpečnosti, sieťovej infraštruktúry, tzv. open source a mobility. Sme presvedčení, že táto kombinácia IT oblastí bude i do budúcna jednou z hlavných tém, najmä v súvislosti s IoT (Internet of Things). Novinkou roku 2017 bolo zastúpenie americkej spoločnosti Red Hat a náš vstup do sveta open source. Okrem Red Hatu, ktorý je lídrom vo svojej oblasti, máme v portfóliu aj ďalších významných hráčov. Z oblasti bezpečnosti je to Fortinet alebo z infraštruktúry Extreme Networks. A nemôžem zabudnúť na jedného z najväčších hráčov a tým je spoločnosť Huawei, ktorú zastupujeme od začiatku minulého roka. Novinkou roka 2017 je tiež zastúpenie českej spoločnosti Sirwisa a jej produktu LOGmanager, ktorý zožal úspech na našom VeracompDay´17.

TOUCHIT: Čo je hlavným cieľom Veracomp Slovakia?

Petr: Chceme byť najväčší distribútor s pridanou hodnotou na Slovensku aj v Českej republike a to najneskôr do 15tich rokov. Naším cieľom sú spokojní zákazníci, máme s nimi trvalé a priateľské vzťahy, no a tiež udržateľný rast firmy. Chceme, aby bola inšpiráciou pre všetkých okolo nás. Budujeme veľkú spoločnosť s kultúrou a zvyklosťami malej.

TOUCHIT: Hovoríte, že budujete veľkú spoločnosť s dušou malej. Koľko zamestnancov tvorí váš tím na Slovensku?

Petr: Veracomp má silné základy, ktoré tvoria ľudia, ktorí tu pracujú. Tie sme na Slovensku budovali spoločne s Lukášom Zemanom, ktorému sa u nás stále páči a pracuje ako Brand manager. Neskôr sme odkúpili distribučnú divíziu Red Hat od Servodaty a pripojili sa k nám dve dámy – Elenka a Hanka. Výrobcovia alebo partneri za posledný rok mohli pocítiť zmeny v marketingu. Našli sme marketingovú špecialistku Naďu a tiež sa tešíme z Adriána, ktorý rád pomáha a technicky je náš Senior Pre–Sales konzultant. A stále rastieme – hľadáme Office asistentku, Brand managera a Pre-Sales konzultanta pre Red Hat…

TOUCHIT: Aká je vaša firemná kultúra? Ako sa u vás zamestnanci cítia?

Petr: Najdôležitejšie sú pre nás vzťahy, ktoré sú pevné a postavené na vzájomnom rešpekte. Ide o vzťahy, ktoré si budujeme interne, ale aj smerom k partnerom.

Naďa: Presne tak. Riešenie nie je súťaživosť, ale spolupráca. Všetci vieme, čo je naším cieľom. Petr nám dáva voľnosť, nedýcha nám na krk, neklepe si na hodinky, keď prídeme neskôr alebo keď ma zobudí ráno svojím telefonátom o 09.15 ☺. Tá voľnosť prináša aj zodpovednosť a my tak spoločne budujeme našu spoločnosť.

TOUCHIT: Postrehli sme, že o vaše akcie je čoraz väčší záujem, plánujete nejaké aj v najbližšej dobe?

Naďa: Áno, samozrejme. Málo ľudí vie, že každá spoločnosť, ktorá spracováva osobné údaje bude musieť mať zabezpečenú svoju sieť pred únikom dát. V polovici mája preto plánujeme s Fortinetom seminár so zameraním na nové nariadenie EÚ o ochrane osobných údajov – GDPR. V júni zas chystáme seminár so stále viac vyhľadávaným Red Hatom, zameraný na zaujímavé témy ako Openshift alebo DevOps. Neskôr v auguste sa zameriame na technickú stránku produktov od Fortinetu. Tento seminár nazývame Veracomp Fortinet Techday.

Dnes málo spoločností robí niečo zadarmo. My vo Veracompe áno. Je to jedna z našich pridaných hodnôt. Tým pomáhame našim partnerom rásť.

TOUCHIT: Akú ďalšiu pridanú hodnotu poskytujete?

Petr: Stáva sa, že náš partner nemá čas učiť sa novým veciam. Pre nás to nie je problém. Máme tím vyškolených technikov, ktorí sú pripravení poskytnúť technickú pomoc aj mimo pracovných hodín. A tiež je možné, žeby si chcel partner daný produkt vyskúšať. Poskytujeme aj túto možnosť. Produkt si zapožičia, otestuje a až potom sa rozhodne či ho kúpi.

Naďa: Nezabúdajme ani na našu aplikáciu, ktorú sme vyvinuli pre našich partnerov. Má originálny názov – Partnerweb ☺. Nájdu si tam všetky informácie pokope, od objednávok až po faktúry. Nemusia nikam volať, ani mailovať. Aj to je naša pridaná hodnota. K riešeniu ideme vždy najkratšou cestou.

Petr: Musíme však tiež zmieniť projekty, ktoré plánujeme spustiť – Veracomp Akadémia – ktorá bude zastrešovať vzdelávanie partnerov aj koncových používateľov, Veracoiny – ktoré partneri budú môcť zbierať za objednávky a byť tak odmenení, alebo Verafin – ktorý pomôže partnerom financovať ich projekty. Naši partneri sú pre nás alfa a omega podnikania, chceme im pomôcť tak ako to len pôjde. Ich úspech je naším cieľom.

TOUCHIT: A čo webináre? Robievate aj takúto formu prezentácie?

Naďa: Áno, určite v tomto nespíme ☺. V júni bude webinár s Fortinetom o možnosti náhrady TMG od Microsoftu novšími technológiami od Fortinetu. Neskôr rozbehneme aj webináre s Red Hat. Je to super forma prezentácie, účastníci nemusia nikam chodiť, len sa pripoja, hodinu počúvajú a odchádzajú spokojní od počítača.

Distribútora Veracomp využívame od začiatku našej podnikateľskej IT činnosti. Najviac si ceníme dodržanie slova, ústretový, férový a profesionálny prístup ľudí, ktorí tam pracujú. – – VILIAM KOCIAN, VILIAM MARTINKOVIČ, CEO, TOONET s. r. o.

Tento článok vyšiel aj v tlačenom májovom vydaní TOUCHIT č. 5/2017, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Nechajte nám správu