Od spoločnosti Business Lease Slovakia sme mali zapožičaný automobil Tesla 85, Model S a dokonale sme si ho užili.TeslaModelS-25Je to čistý elektromobil s úžasným zrýchlením v celom rozsahu otáčok a úplne tichou prevádzkou. Radiacu páku v ňom nehľadajte, ale zato je tu kompletná elektronická výbava. K dispozícii sme mali model s batériou s kapacitou 85 kWh, ale sú aj silnejšie varianty.

Štandardná batéria umožňuje dojazd 390 km na jedno nabitie, v prípade veľkokapacitnej batérie odjazdíte 500 km pri priemernej rýchlosti okolo 100 km/h pri okolitej teplote 20 °C. Inak povedané, na jedno nabitie by ste sa mohli odviezť z Bratislavy do Košíc.TeslaModelS-20Testovaný model zrýchli z 0 na 100 km/h počas 4,4 sekundy, jeho maximálna rýchlosť je 210 km/h. Dodajme, že výrobca poskytuje 8-ročnú záruku na batériu.TeslaModelS-10Nakoľko auto nemá klasický motor, ponúka dva kufre. Predný má objem 150,1 litrov, zadný 744,7 litrov. Tento priestor je možné rozšíriť až na 1645,2 litrov, ak sklopíte zadné sedadlá.TeslaModelS-11Výhodou elektromobilov Tesla je, že prevádzkové náklady na automobil sú minimálne. V aute len dobíjate batérie. Tesla má špeciálne stanice Supercharger. Nabíjajú s väčším výkonom ako klasické stanice a pre majiteľov Tesla vozidiel sú bezplatné (pre modely 85 a P85). Takáto stanica je zatiaľ vo Viedni.TeslaModelS-13Supercharger nabije Teslu Model S na 100 % v priebehu jednej hodiny, za 20 minút na 50 % kapacity. Auto môžete dobíjať aj z bežnej elektrickej siete 230 V. Pri odbere 16 A nabijete za jednu hodinu batériu na vzdialenosť 50 km. Nabíjacia zásuvka je pritom skrytá v zadnom svetle.TeslaModelS-17Šoférovať Teslu je úžasný pocit. Bezdrôtové ovládanie v kľúči odomkne auto keď sa k nemu priblížite a kľučky na dverách sa vytiahnu, aby ste dvere ľahko otvorili.TeslaModelS-22Ako si sadáte na miesto vodiča, hneď vidíte na prednom paneli 17-palcový dotykový displej a to je aj centrum ovládania klimatizácie, navigácie, režimu motora a bŕzd, multimédií a pod. Keď zavriete dvere, kľučky sa vtiahnu do dverí – kvôli optimalizácii prúdenia vzduchu.

TeslaModelS-23Tesla ponúka aj vlastnú mobilnú aplikáciu a pomocou nej si môžete ešte z postele vyhriať kabínu auta tak, aby ste si sadli na teplé miestečko. Okrem toho si cez aplikáciu môžete pozrieť, kde máte automobil zaparkovaný a otvoriť, resp. zatvoriť ho na diaľku.TeslaModelS-15Spoločnosť Business Lease Slovakia zabezpečuje pre majiteľa vozidla Tesla aj prístup k nabíjacej infraštruktúre cez spoločnosť Greenway a do mesačnej platby za auto dokáže zahrnúť aj nástennú nabíjaciu stanicu. Tá sa dá nainštalovať klientovi v jeho dome alebo v práci. Všetky služby ako financovanie, diaľničná známka, servis, pneuservis, pick-up servis, náhradná mobilita a asistenčné služby sú takisto v cene mesačnej platby.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.

Nechajte nám správu