Pri našej návšteve Antik v Košiciach sme si okrem iných pozreli aj novú elektrickú motorku Super SOCO TS X. Vyzerá veľmi efektne, hlavne v červenej farbe.

Jej cena je 3199 eur a TS X prichádza predeleným karbónovým rámom, ako to býva pri závodnom motocykle. Ide o ľahkú (69 kg), výkonnú a odolnú elektrickú motorku.

Palubná doska Super SOCO TS X

Palubná doska Super SOCO TS X. Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk

Zaujalo nás predné LED svetlo so svietivosťou 4000 cd pri diaľkových a 2000 cd pri stretávacích svetlách. V motorke sa nachádza skrytý priestor na nabíjačku a osobné veci. Je výhodné, že tento priestor odolá vode aj prachu. Náter motorky je vytvorený dvojitou povrchovou úpravou, čo zvyšuje adhéziu a udržuje povrch lesklý a farebne trváci. Motorka tak doslova žiari.

Elektrický motor na Super SOCO TS X

Elektrický motor na Super SOCO TS X. Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk

Základom výkonného pohonu je elektrický motor umiestnený v zadnom kolese s priemerom 17-palcov. Tento bol firmou Super SOCO vyvinutý v spolupráci s nemeckou firmou BOSCH. Vo výsledku je to silný motor s rýchlou akceleráciou. Špeciálne si dobre poradí s vysokými stúpaniami do 17°, čo je dané aj vysokým krútiacim momentom. Konkrétne je maximálny výkon motora  3000 W (pri 580 ot/min) a krútiaci moment 140 Nm. Brzdy sú hydraulické kotúčové.

Výkonné LED svetlo na Super SOCO TS X

Výkonné LED svetlo na Super SOCO TS X. Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk

Udávaný dojazd tejto motorky je 70 km, batéria je Lithiová s kapacitou 60V30Ah a dobou nabíjania 7 hodín pri nabíjaní z 230 V zásuvky.  Do motorky je možné naraz umiestniť dve batérie. Na šoférovanie motorky postačí vodičské oprávnenie skupiny AM, používať ju teda môžu aj mladí ľudia.

Motorka sa dá prepojiť s mobilnou aplikáciou a takto sa dá strážiť aj jej poloha. Štartovanie motorky je bezkľúčové, ten treba mať len vo vrecku. Neoprávnený pohyb s motorkou hlási aj alarm s blokovaním pohybu.

Galéria:

 

Viac o motorkách a skútroch Super SOCO

Urobte si radosť s elektrickým skútrom či motorkou. Pozrite si ceny a dojazdy

 

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.

Nechajte nám správu