Čínsky gigant založil novú spoločnosť Xiaomi EV.

Xiaomi rozširuje portfólio svojich produktov a najnovšie chce spôsobiť revolúciu na trhu s elektromobilmi. Pre niekoho prekvapujúca a pre niekoho možnože očakávaná informácia, avšak je to tak. Na správu upozornil portál digitimes.

Výskum, vývoj a výrobu elektromobilov, resp. technológií pre elektromobily, bude mať na starosti nová spoločnosť Xiaomi EV. Xiaomi do nej investovalo viac ako 1,5 miliardy dolárov a zamestnalo 300 nových zamestnancov. Počas najbližších 10 rokov plánuje úvodnú investíciu znásobiť a investovať celkovo 10 miliárd dolárov.

Pripomeňme, že Xiaomi nedávno kúpilo firmu DeepMotion, ktorá sa špecializuje na vývoj technológií autonómneho jazdenia. V súvislosti s touto informáciou a vzhľadom na viaceré špekulácie z posledných mesiacov, nie je teda až tak prekvapujúce, že čínsky gigant vstupuje do segmentu elektromobilov.

Xiaomi v súvislosti so založením novej firmy Xiaomi EV neprezradilo veľa detailov. Zatiaľ teda nie je úplne jasné, či bude uvádzať na trh elektromobily pod vlastnou značkou alebo či sa bude iba zameriavať na vývoj technológií a hardvéru, ktorými bude zásobovať tradičné automobilky.

Trh s elektromobilmi je pre čínske technologické spoločnosti atraktívny – svoj elektromobil nedávno ukázal aj Huawei.

Zdroj: digitimes

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit

Nechajte nám správu