Obľúbený náramok od spoločnosti Xiaomi opäť nesklamal. 

Najnovší športový náramok z dielne Xiaomi sa predáva už aj na Slovensku. V oficiálnej distribúcii ho teraz kúpite v akcii za 31 eur. My sme ho objednali z Číny, aby sme ho mohli v predstihu otestovať a včas pre vás pripraviť túto recenziu. V tomto článku sa s vami teda podelíme o naše dvojmesačné skúsenosti z jeho používania.

V redakcii budeme testovať aj medzinárodnú verziu, na prípadné rozdiely vo funkcionalite následne upozorníme.

Náramok Xiaomi Mi Band 3

Krajší dizajn a prepracovanejší displej

Fitnes náramok Xiaomi Mi Band 3 prináša viacero inovácií oproti predchádzajúcej generácií. Najväčšou zmenou je zrejme väčší a hlavne dotykový OLED displej. Síce je naďalej iba čiernobiely, no zobrazí toho už oveľa viac. Ovládanie sa však výraznejšie zmenilo, keďže tlačidlo slúži na vrátenie sa o krok dozadu. Pri dlhšom podržaní potvrdí požadovanú akciu, napríklad spustení merania tepu. Mi Band 3 automaticky nepotvrdzuje akciu, ako tomu bolo v prípade predchádzajúcej generácie. Pomáha to šetriť batériu.

V základnom režime dokáže náramok zobrazovať okrem času a dátumu aj počet prejdených krokov. Zaujímavosťou pre mnohých používateľov bude zrejme aj to, že náramok dokáže najnovšie ukazovať predpoveď počasia na dva dni dopredu. Zamrzí však horšia čitateľnosť displeja na priamom slnku.

Používatelia, ktorí často zabúdajú, kde nechávajú svoj mobil, ocenia aj novú funkciu, ktorá ho prezvoní. Drobnosťou, ktorá poteší, sú tiež stopky a možnosť manuálne spustiť monitorovanie aktivity priamo cez náramok.

Náramok Xiaomi Mi Band 3

20 dní bez akýchkoľvek problémov

Výdrž batérie je rôzna a závisí od nastavení náramku cez mobilnú aplikáciu. Pri maximálnej záťaži, kedy náramok takmer neustále meria pulz, sa výdrž batérie pohybuje okolo jedného týždňa. Toto nastavenie však už samotná aplikácia neodporúča a keď ponecháte automatické meranie pulzu v prednastavenom intervale vypnuté, tak náramok vydrží bez najmenších problémov aj viac ako 20 dní. 

Správne nastavenie náramku ihneď po zakúpení je teda kľúčom k dosiahnutiu maximálnej výdrže. Meranie pulzu počas chôdze nie je vôbec presné a z toho dôvodu môže automatické meranie pulzu ostať vypnuté. 

Meranie tepu nefunguje stále presne

V prípade, keď sme merali pulz v kľude a bez pohybu, dosiahli sme odchýlku maximálne do troch pulzov za minútu voči certifikovanému meraciemu zariadeniu. Pri chôdzi či športovej aktivite však nameraný pulz už výraznejšie kolísal, než boli skutočné hodnoty. Stávalo sa nám teda, že hoci bol reálny pulz vyšší ako 130, náramok nám ukazoval bezproblémových 80 úderov za minútu. 

Zaujímavosťou je aj to, že náramok dokáže merať pulz aj vo vode počas plávania. Odchýlky sa však pohybovali na úrovni približne 15% až 20% – rovnako ako pri iných športových aktivitách. Niekedy boli namerané hodnoty takmer presné, inokedy boli úplne mimo reality.

Meranie tepu

Bezproblémovo s Androidom aj iOS

Aplikácia Mi Fit je k dispozícií v obchode Google Play pre Android a aj v App Store pre iOS. Obidve aplikácie ponúkajú všetko, čo môže používateľ potrebovať. Pokročilí používatelia majú však v obchode Google Play k dispozícií aj ďalšie aplikácie, ktoré dokážu nastaviť absolútne všetko. 

Na obidvoch platformách aplikácia umožňuje prepojenie so systémovou aplikáciu na monitorovanie zdravia. V prípade Androidu sa jedná o Google Fit a v prípade operačného systému iOS je to systémová aplikácia Zdravie. 

Neoficiálna distribúcia, ktorá nie je optimalizovaná pre Slovensko, však má jedno mínus. Pokiaľ nechce používateľ využívať náramok v čínštine, tak si musí mobilný telefón prepnúť do angličtiny. Ihneď po nastavení jazyku telefónu do slovenčiny sa totiž náramok prepne na predvolený jazyk a nie je možné ho zmeniť inak než zmenou jazyka telefónu.

Všetky upozornenia, ako aj monitorovanie behu, fungujú bez najmenších problémov. S náramkom sme boli viackrát behať a so zaznamenaním trasy a ďalších informácií o behu sme boli spokojní. Chýba už len doladiť kvalitu senzoru na meranie pulzu.

Náramok Xiaomi Mi Band 3 s mobilnou aplikáciou Mi Fit

Verdikt

Nad inteligentným náramkom Xiaomi Mi Band 3 sa oplatí porozmýšľať. Oproti druhej generácii poskytuje viacero zaujímavých noviniek, no za spomenutie stojí najmä dotykový OLED displej. Výhodou je taktiež možnosť začatia aktivity cez náramok či možnosť pozretia si počasia.

Za cenu 31 eur je tento náramok jednoznačnou voľbou. Hľadať lepší pomer ceny a výkonu je totiž absolútne zbytočné.

thumbs-up-icon

Páčilo sa nám

  • Nízka cena
  • Skvelý dizajn
  • Výdrž batérie
  • Presné meranie pulzu v pokoji

thumbs-down-icon

Nepáčilo sa nám

  • Malý počet aktivít
  • Horšia viditeľnosť na priamom slnku

Cena: 30,90 eur

Xiaomi Mi Band 3 si môžete kúpiť v mi-store.sk

Prečítajte si aj:

Recenzia Apple Watch 3: Skvelé hodinky pre športovcov aj manažérov